FC Groningen koploper van de eredivisie!

Dinsdag 30 september 2008 om 10:16

Na de thuiswedstrijd tegen Feyenoord afgelopen zondag staat Groningen nog steeds bovenaan de ranglijst. In Euroborg was het de thuisploeg die na een moeizame wedstrijd uiteindelijk de 3-1 overwinning binnensleepte. Feyenoorder Kevin Hofland moest al na tien minuten vertrekken met een rode kaart.

FC Groningen begon als een wervelstorm aan het duel door veel druk te zetten op de Rotterdammers. Feyenoord had moeite om op de been te blijven. Al snel ging Fer in de fout, waardoor Groningen kon overschakelen op een counter. Marcus Berg was te snel voor Hofland die hem onderuit haalde. De scheidsrechter kon niets anders doen dan de rode kaart trekken. In de 21ste minuut viel uiteindelijk het verdiende eerste doelpunt aan FC Groningen kant. Vanuit een vrije trap was het Sepp de Roover die de bal onder de opspringende muur van Feyenoord doorschot en langs de hand van Timmer: 1-0. De rest van de eerste helft was nauwelijks spectaculair. De Groningers gingen een tempo omlaag en daardoor konden de Rotterdammers makkelijk in de wedstrijd blijven, met vlak voor rust nog een dot van een kans voor Makaay die voor de goal van Luciano langsschoot. Aan de ruststand veranderde niets en Groningen ging met een voorsprong op weg naar de kleedkamer.
De tweede helft werd er opnieuw in een te laag tempo gestart. Beide ploegen kregen grote kansen. In de 54ste minuut moest Henk Timmer geblesseerd het veld verlaten, nadat hij de doorgebroken Petter Andersson van het scoren wilde afhouden, waarbij hij zichzelf blesseerde. Uiteindelijk was het Marcus Berg die knalhard de 2-0 binnenschoot in de 81ste minuut. Het was een bal die na een hoekschop vlak voor zijn neus terecht kwam. In de 87ste minuut was het Bahia die de vrije trap van Van Bronkhorst binnenkopte langs Luciano: 2-1. Het was een beetje rommelig in de laatste minuten, maar uiteindelijk was het opnieuw Berg die na goed voorbereidend werk van Powel en Metaj de 3-1 binnenschoot. Euroborg vierde feest, Ron Jans kreeg een mooi verjaardagscadeau (hij was maandag jarig) en FC Groningen staat nog steeds bovenaan!
Luciano; De Roover, Sankoh, Granqvist, Stenman; Ajilore, Van de Laak, Levchenko (’85 Metaj), Lovre (’63’Garcia); Berg, Andersson (’73 Powel) Rest bank: Van Loo, Cahais, Holla, Hiariej.
Aan het begin van de wedstrijd waren er veertien Junior Club leden die deelnamen aan de line-up. Dit waren: Freerk Carsouw, Kevin Azier, Nick Hammenga, Danny Kok, Robin Coster, Thomas Provost, Roy Schee, Brian Weersing, Roelof Amiraal, Wendel Kroder en Arjen Kroder. Niels Bosklopper, Sven Vos en Jeremy Abels liepen mee met de scheidsrechter en grensrechters.
In de rust was er een nieuwe ronde van de shoot- outcompetitie. De deelnemers daaraan waren: Lars Veenstra, Joep Imminga, Jacco van der Laan, Pjotr Verbree en Rob Reisiger. De uieindelijke winnaar was: Pjotr Verbree, gefeliciteerd!