FC Groningen komt niet tot scoren ondanks goed veldspel.

Maandag 19 januari 2015 om 14:20

FC Groningen heeft vrijdagavond in de ArenA met 2-0 verloren van Ajax. De 1-0 viel in de 15e minuut, in de slotminuut werd er een eigen doelpunt gescoord. Beide debutanten van FC Groningen, Rusnak en Tibbling, stonden in de basisopstelling en begonnen dus aan hun eerste officiële wedstrijd in het shirt van FC Groningen.

De FC begon fel aan de wedstrijd en dit resulteerde na 3 minuten al in de eerste kans voor Antonia. In de 13e minuut kwam de eerste kans van Ajax , maar de Groningse verdediging kon  tijdig ingrijpen. Helaas was het twee minuten later wel raak. Ajax-speler Kishna wist de bal achter Padt te plaatsen,  1-0 voor Ajax, wat ook de ruststand bleek te zijn.

Na de pauze was FC Groningen initiatiefnemer en zette het Ajax onder druk. Helaas resulteerde dit niet in grote kansen voor de Trots van het Noorden.

In de 76e minuut kreeg Antonia zijn grootste van drie kansen in de wedstrijd op dat moment. Eén op één met de keeper mikte hij de bal net naast het doel. In de 83e minuut wist Padt nog een afstandsschot tegen te houden, maar helaas kon hij enkele minuten daarna niet voorkomen dat er alsnog gescoord werd, 2-0.  Dit werd ook de eindstand.

Voorafgaand aan de wedstrijd liepen er 11 Junior Clubleden  met een FC Groningen speler mee het veld op: Job Zijda, Rosa Nuis, Lars Nuis, Chloë-Anniek Kuipers, Max Hekelaar, Mirte Rosman, Daan Hein Rosman, Lars Poortman, Senna Holman, Mink Elzer en Jesper Nieweg. Om de foto’s van de line-up te bekijken, klik hier.

Op zondag 25 januari speelt FC Groningen de volgende wedstrijd, thuis tegen FC Utrecht om 14.30 uur. Woensdag 28 januari volgt de kwartfinale in de beker, thuis tegen Vitesse om 20.45 uur.