string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen is jarig: 40 jaar!

Donderdag 16 juni 2011 om 17:24

Vandaag, donderdag 16 juni, bestaat FC Groningen precies 40 jaar. In dit jubileumjaar worden en zijn diverse activiteiten georganiseerd.

Het meest in het oog springende moment waarop aandacht is voor het 40-jarig bestaan, was ongetwijfeld het grote FC Groningen jubileumfeest. Dit spetterende feest werd op vrijdag 3 juni gehouden in Martiniplaza in Groningen. Tijdens het jubileumfeest waren vele oude bekende aanwezig. Samen met supporters en diverse optredens werd het een mooie avond in Martiniplaza.
Optredens
De topsporthal in Martiniplaza, normaal de thuishaven van basketbalclub GasTerra Flames, was voor één avond omgedoopt tot een echte FC Groningen-tempel. Tijdens deze bijzondere waren er onder anderen optredens van Jannes, Jeroen van der Boom en de Crazy Guitars.
De Mystery Act deze avond is Rooie Rinus, deze keer zonder Pé Daalemmer in levende lijve. Maar een speciale straalverbinding met de ‘Costa Peseta’s’ maakt het gelukkig mogelijk dat de traditioneel in ANOZ-shirt gehulde Rinus enkele hits uit eigen repertoire ten gehore kan brengen met Pé. De FC-fans zingen ook massaal mee met de bekende uitvoering van ‘t Grunnens Laid.
Jubileumboek
Op de avond van het jubileumfeest werd ook het eerste exemplaar van het FC Groningen jubileumboek, dat speciaal ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan op de markt wordt gebracht, gepresenteerd. Het unieke boek wordt geproduceerd door de specialist in deze branche; uitgeverij De Buitenspelers.
In het ruim zeshonderd pagina’s tellende boekwerk met verhalen en foto’s en in totaal zo’n vijf kilo weegt, schetsen spelers en trainers uit de historie van de club een beeld van het 40-jarig bestaan van de club. Het jubileumboek zal vanaf 24 juli verkrijgbaar zijn en is dan onder meer te koop in de Fanshop in Euroborg en bij diverse boekhandels en via de webshop van FC Groningen en Voetbal International. Het jubileumboek kost 69 euro, exclusief 5 euro bezorgkosten.
Open Dag
Tijdens de Open Dag op zondag 10 juli zal er wederom aandacht worden geschonken aan het 40-jarig jubileum van de club. Onder meer twee teams van oud-spelers van FC Groningen nemen het dan tegen elkaar op.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard