Maatschappelijke stichting blijft Gezond Scoren in Veenkoloniën

4 november 2019 / vandaag

Stichting FC Groningen in de Maatschappij heeft opnieuw een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met Kans voor de Veenkoloniën. Gezamenlijk wordt er de komende twee jaar gewerkt aan de gezondheid en leefbaarheid in de Veenkoloniën. Kans voor de Veenkoloniën zal participeren aan het project Gezond Scoren, van Stichting FC Groningen in de Maatschappij. 

Bestuursvoorzitter van Stichting FC Groningen in de Maatschappij en voormalig Commissaris van de Koning, Max van den Berg ondertekende samen met René van der Most, projectleider jeugd, preventie en public health van het Zorg Innovatie Forum, penvoerder van Kans voor de Veenkoloniën, in het Hitachi Capital Mobility Stadion een overeenkomst voor de duur van twee jaar.
 
Kans voor de Veenkoloniën is een programma dat zich gedurende acht jaar tijd inzet voor de gezondheid van inwoners van de Veenkoloniën. Middels de inzet van het project Gezond Scoren willen beide partijen een duurzaam verschil maken bij iedereen die woont, werkt en leeft in de Veenkoloniën. De komende jaren is extra aandacht voor (kwetsbare) kinderen en jongeren. Door de samenwerking hopen de partijen een gezonde leefstijl, met goede voeding en voldoende beweging, voor alle kinderen in de Veenkoloniën te stimuleren.
 
Bestuursvoorzitter van Stichting FC Groningen in de Maatschappij, Max van den Berg, is zeer content met de samenwerking. “De Veenkoloniën is een prachtgebied om trots op te zijn. Daar willen we ons graag aan verbinden. We willen als club en stichting graag de jeugd in het gebied van de Veenkoloniën een boost geven.”
 
“Door samen met Kans voor de Veenkoloniën het project Gezond Scoren te continueren, geven we jongeren in de Veenkoloniën de mogelijkheid om mee te doen en bewust te worden van een gezonde leefstijl. De kracht FC Groningen is hierin heel belangrijk. Kinderen zetten eerder een stap voor hun eigen club. Dit is een samenwerking om trots op te zijn.”
 
Kans voor de Veenkoloniën ziet vele voordelen in de samenwerking met Stichting FC Groningen in de Maatschappij. René van der Most: “FC Groningen is een prachtig uithangbord die we kunnen inzetten om de regio te agenderen en om de leefstijl van de jongeren positief te beïnvloeden. We willen met deze overeenkomst de gemeenten laten zien dat onze aanpak werkt. Sport en FC Groningen zijn prachtige hefbomen om mensen in beweging te krijgen.”
 
“Dit jaar deden liefst 41 scholen uit de regio actief mee aan het project Gezond Scoren van Stichting FC Groningen in de Maatschappij. Een forse stijging ten opzichte van vorig jaar. Samen willen we hier een nog groter succes van maken en gaan we kijken of we in de nabije toekomst ook andere projecten samen kunnen opstarten in de Veenkoloniën.”

20191029_114428
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws