string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen identificeert vuurwerkgooier.

Dinsdag 28 januari 2020 om 17:52

Tijdens de met 2-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Ajax, afgelopen zondag (26 januari), is er op de Tonny van Leeuwen Tribune een Ajax-sjaal in brand gestoken. Diezelfde persoon heeft een groene rookpot op het veld gegooid van het Hitachi Capital Mobility Stadion. FC Groningen heeft de identiteit van deze dader weten te achterhalen.

De betreffende persoon kan vervolgstappen verwachten vanuit FC Groningen. Zoals gisteren (maandag 27 januari 2020) reeds gecommuniceerd is de club voornemens om verantwoordelijken voor wanordelijkheden te traceren en vervolgens een stadionverbod op te leggen. Ook eventuele vervolgstraffen, zoals boetes, zullen op de verantwoordelijken worden verhaald.
 
Reactie
Algemeen directeur Wouter Gudde legt uit waarom FC Groningen deze stappen zet. “Wij proberen zoveel mogelijk mensen die bij wanordelijkheden zijn betrokken te traceren. Het is goed dat we naar aanleiding van de wedstrijd van afgelopen zondag al snel de identiteit van een dader hebben weten vast te stellen. We willen ook voorkomen dat medesupporters worden gedupeerd door eventuele straffen opgelegd door de aanklager betaald voetbal, zoals eerder dit seizoen. Wij begrijpen dan ook niet dat mensen die dit soort overtredingen begaan niet snappen dat ze met hun gedrag mogelijk ook medesupporters straffen, die niets met de incidenten te maken hebben of willen hebben.”

Gerelateerd nieuws.

9 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard