FC Groningen huurt Todd Kane van Chelsea

5 juli 2017 / vandaag

FC Groningen huurt in het seizoen 2017/2018 Todd Kane van Chelsea. De 23-jarige rechtervleugelverdediger sluit per direct aan bij de selectie van hoofdtrainer Ernest Faber, met wie Kane eerder samenwerkte bij NEC in Nijmegen.

Todd Kane belandde al op 7-jarige leeftijd in de opleiding van Chelsea. Hij tekende medio 2011 zijn eerste profcontract bij de topclub uit Londen. Daarna werd Kane voornamelijk verhuurd aan clubs uitkomend in lagere Engelse divisies. Achtereenvolgens waren dat Preston North End, Blackburn Rovers, Bristol City en Nottingham Forest. Tussentijds (in 2013) zette Kane zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis met Chelsea. In het seizoen 2015/2016 huurde NEC de verdediger voor één seizoen. Kane speelde in Nijmegen onder leiding van Ernest Faber 31 competitiewedstrijden, waarin hij één keer scoorde.

Rugnummer 2 
Manager technische zaken Peter Jeltema legt uit waarom FC Groningen kiest voor Kane, die zal gaan spelen met rugnummer 2. “Wij hebben het beleid dat het huren van spelers zonder een koopoptie aan onze kant niet onze voorkeur geniet. In sommige gevallen kiezen we er echter graag voor om direct de juiste kwaliteit voor de korte termijn aan de selectie te kunnen toevoegen en die vinden we in de persoon van Todd Kane. Hij is een dynamische, snelle en goede verdediger met aanvallende kwaliteiten. En met name dat laatste past goed in onze speelstijl. Hoewel wij via onze scouting de kwaliteiten van Todd Kane uiteraard zelf ook kennen, is het duidelijk dat onze trainer Ernest Faber in zijn periode bij NEC een meer dan uitstekende indruk van hem heeft kunnen krijgen. Zijn advies hierin was vanzelfsprekend.”

Met Peter Jeltema
20170703EOB4770
20170703EOB4732
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws