string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen houdt het spannend met gelijkspel tegen PSV.

Zondag 07 mei 2017 om 16:35

Zondagmiddag heeft FC Groningen in het Noordlease Stadion met 1-1 gelijkgespeeld tegen PSV. Door het behaalde punt blijft de FC in de race om de felbegeerde plek in de play-offs. Daarvoor zal moeten worden gewonnen in Enschede en zal Heracles (bij Feyenoord) of Heerenveen (tegen NEC) volgende week moeten verliezen. Mimoun Mahi bepaalde met zijn zeventiende van het seizoen de ruststand op 1-0. Sam Lammers scoorde 1-1.

Trainer Ernest Faber koos in het Noordlease Stadion voor dezelfde elf basisklanten als de afgelopen twee thuiswedstrijden. Na de aftrap kwam de thuisclub furieus uit de startblokken. Al in de elfde minuut kwam FC Groningen op voorsprong door een treffer van Mimoun Mahi, zijn zeventiende van het seizoen: 1-0. Aangever was Jesper Drost.

Twee minuten later verrichte Sergio Padt zijn eerste wereldredding van de middag en hield hij daarmee de voorsprong in stand. PSV wist nog een aantal keren dreigend te worden, maar de grootste kans was toch opnieuw voor de thuisclub, in de persoon van Bryan Linssen. Deze keer stond Jeroen Zoet in de weg.

Na een halfuur spelen moest centrale verdediger Yoëll van Nieff helaas geblesseerd afhaken. Hij werd vervangen door Etiënne Reijnen. Ook bij PSV moest er noodgedwongen gewisseld worden. Een minuut voor de pauze ging Jurgen Locadia van het veld en was Sam Lammers zijn vervanger.

Meteen na de pauze stonden opnieuw twee nieuwe spelers binnen de lijnen. Bij FC Groningen werd Jesper Drost afgelost door Simon Tibbling en bij PSV werd Jetro Willems eraf gehaald en kwam er een extra middenvelder bij: Jorrit Hendrix. In de nieuwe samenstelling beet PSV een stuk feller van zich af.

Padt kon zich nog meermaals onderscheiden, maar tegen de kopbal van Sam Lammers op aangeven van Luuk de Jong in de 59ste minuut had hij geen kans: 1-1. Het piepte en kraakte bij FC Groningen, maar de thuisclub bleef op de been. Met Alexander Sørloth als verse kracht in plaats van Oussama Idrissi ging de FC het vierde kwart van de wedstrijd in.

Daarin leek PSV op voorsprong te komen, maar was er door PSV een overtreding gemaakt bij de tweede keer dat Sam Lammers doel trof. Gezien de ruime voorsprong van Heracles Almelo (en de achterstand van Feyenoord) was het voor FC Groningen duidelijk dat ook met één punt in de thuiswedstrijd tegen PSV nog een gerede kans zou zijn om de play-offs te halen.

Op het tandvlees werd het 40ste wedstrijdpunt door FC Groningen binnengesleept en gevierd. De opdracht in de laatste speelronde is duidelijk: winnen bij FC Twente. Mocht Feyenoord het na de nederlaag bij Excelsior opnieuw laten liggen tegen Heracles, heeft Groningen nog een achterdeurtje: een thuisnederlaag van Heerenveen tegen NEC.

Kortom, komende zondag om 14.30 uur is het opnieuw razend spannend in de strijd om twee play-offtickets. Supporters van FC Groningen kunnen er voor 20 euro bij zijn in Enschede. De verkoop voor de FanTour loopt tot en met aanstaande donderdag via deze website en in de FanCorner bij het Noordlease Stadion.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’