FC Groningen haalt Japanse middenvelder Ritsu Doan

23 juni 2017 / vandaag

FC Groningen heeft een akkoord bereikt met de 19-jarige Japanner Ritsu Doan en zijn club Gamba Osaka over een overgang naar Groningen. Komende donderdag wordt de aanvallende middenvelder medisch gekeurd en zal hij aansluitend worden gepresenteerd.

Algemeen directeur Hans Nijland en technisch manager Peter Jeltema reisden afgelopen woensdag af naar Japan om te onderhandelen met zowel de speler als zijn huidige club. Met beide partijen werd donderdag een akkoord overeengekomen. Ritsu Doan zal worden gehuurd in het seizoen 2017/2018 en aansluitend heeft FC Groningen een optie tot koop bedongen.

Ritsu Doan is een 19-jarige aanvallende middenvelder die vanaf de zijkant, maar ook centraal kan spelen. Hij is sinds 2015 actief voor Gamba Osaka in de Japanse J-League. Doan speelde 23 officiële wedstrijden voor zijn club en maakte vier doelpunten. Ook is Doan Japans jeugdinternational. In 13 duels kwam hij tot vijf treffers. De middenvelder was onder meer in actie op het recente WK onder-20 in Zuid-Korea.

Aankomende zondag, 25 juni, zal Ritsu Doan bij zijn huidige club Gamba Osaka afscheid nemen van het publiek bij de thuiswedstrijd tegen Kawasaki Frontale. Op woensdag 28 juni reist hij af naar Nederland en op donderdag 29 juni wordt hij, indien medisch goedgekeurd, gepresenteerd in het Noordlease Stadion.

doan1
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws