FC Groningen gelijk tegen Lierse.

Donderdag 01 september 2011 om 22:42

FC Groningen heeft vanavond in Rolde een oefenwedstrijd tegen Lierse SK met 1-1 gelijkgespeeld. Voor de selectie van trainer Pieter Huistra scoorde Danny Holla.

Buiten de internationals Maikel Kieftenbeld (Jong Oranje), Nicklas Pedersen (Denemarken) en Tim Sparv (Finland) ontbraken tegen de Belgen ook de verdedigers Kees Kwakman, Lorenzo Burnet en Johan Kappelhof. Zij werden gespaard vanwege kleine blessures of hadden behoefte aan rust. Nieuwkomer David Teixera is nog niet inzetbaar voor FC Groningen en was aandachtig toeschouwer langs de lijn van het veld van v.v. Rolder Boys.
Bijzonder tintje
Het oefenduel met Lierse SK had een bijzonder tintje voor Huistra omdat hij ruim tien jaar geleden, in 2000, zijn actieve voetbalcarrière afsloot bij de club uit Lier. In de Belgische competitie begon Lierse SK met drie punten uit vijf wedstrijden en bezet daarmee de derde plaats van onderen.
De eerste helft domineerde FC Groningen en kreeg het enkele goede mogelijkheden. De Belgen trokken echter een muur van verdediging op eigen helft op en dus was het niet eenvoudig veel grote open kansen te creëren. Na 25 minuten probeerde Danny Holla het dan ook maar eens van afstand. De prachtige knal van de middenvelder verdween via de binnenkant van de paal achter de kansloze keeper van Lierse SK, 1-0.
Niet gegund
Vijf minuten voor rust bood ondoortastend uitverdedigen door het centrum Gonzague VanDooren de kans op 1-1 en die liet de Belg niet onbenut. Na rust werd het spel van de FC stoever en de Belgen counterden een paar keer gevaarlijk. Danny Holla probeerde het van net over de middenlijn nog met een bekeken trap, maar een tweede beauty was hem niet gegund. De bal ging net over het Lierse-doel, waar de doelman reeds was geklopt.
Het slotakkoord was voor aanvoerder Petter Andersson die tot twee keer toe met ferme schoten de Belgische keeper tot knappe reddingen dwong. Derhalve bleef het 1-1. Trainer Pieter Huistra toonde zich tevreden. “Een nuttige oefenwedstrijd tegen een goede tegenstander, waarbij de spelers die de laatste tijd wat minder minuten hebben gemaakt vol aan de bak konden.”