FC Groningen gaat voor primeur bij VVV-Venlo

11 september 2019

FC Groningen gaat komende zaterdag voor een primeur. De Trots van het Noorden won nog nooit een uitwedstrijd onder leiding van arbiter Martin van den Kerkhof. De 35-jarige scheidsrechter fluit zaterdagavond het uitduel met VVV-Venlo. Aftrap van het treffen in Limburg is om 19:45 uur. 

Tot op heden hanteerde scheidsrechter Van den Kerkhof in zeven uitduels van de FC de fluit. Opvallende statistiek is dat de bezoekers in die zeven wedstrijden geen enkel punt wisten te behalen.
 
Gestaakt
De laatste keer dat Van den Kerkhof een wedstrijd van FC Groningen floot, was vorig seizoen op bezoek bij PEC Zwolle. Het treffen werd na 57 minuten spelen bij een 2-1 voorsprong voor FC Groningen gestaakt vanwege onweer en eindigde enkele dagen later – toen het restant werd uitgespeeld – in een 3-2 overwinning voor PEC Zwolle.
 
Van den Kerkhof debuteerde in 2009 al op 25-jarige leeftijd als arbiter in het betaalde voetbal en floot in 2015 voor het eerst een wedstrijd van FC Groningen. Het wordt zaterdag de veertiende keer dat Van den Kerkhof een wedstrijd van FC Groningen onder zijn leiding heeft. Van de zes duels in het Hitachi Capital Mobility Stadion won FC Groningen er vijf.
 
Goed gevuld uitvak
FC Groningen wordt in het Covebo Stadion - De Koel gesteund door een goed gevuld uitvak. Al meer dan 295 FC-fans hebben een ticket voor de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo aangeschaft. De kaartverkoop voor het competitieduel in de zesde speelronde van de Eredivisie loopt tot en met morgen (donderdag 12 september 23:59 uur). Scheidsrechter Van den Kerkhof wordt in Limburg geassisteerd door Angelo Boonman en Jermaine Lapar. Jannick van der Laan is vierde official, Marc Nagtegaal is VAR, Bas van Dongen is assistent-VAR. De aftrap van het duel tussen VVV-Venlo en FC Groningen is zaterdag 14 september om 19:45 uur.

Laatste nieuws