string(9) "claudebot"

FC Groningen gaat onrust op tribune onderzoeken.

Zondag 09 maart 2014 om 20:02

FC Groningen gaat grondig en zorgvuldig onderzoeken hoe een groep van circa veertig Feyenoord-aanhangers zondagmiddag op een deel van de tribune in Euroborg terecht is gekomen, dat bestemd was voor FC-supporters. De club had in de aanloop naar de competitiewedstrijd met de Rotterdammers de kaartverkoop al aangepast, maar toch waren enkele tientallen Feyenoord-fans, die aan kaarten waren gekomen en voor onrust zorgden op een deel van de tribune.

Euroborg staat bekend als een veilig stadion. Sinds de overgang naar het nieuwe onderkomen in januari 2006 hebben er zich bij de thuiswedstrijden van FC Groningen binnen het stadion geen noemenswaardige incidenten voorgedaan tussen rivaliserende supportersgroepen.
Restricties
In tegenstelling tot de meeste andere wedstrijden in Euroborg waren er voor het duel met Feyenoord restricties gesteld aan de kaartverkoop. FC Groningen had dat gedaan omdat uit een analyse van andere uitwedstrijden van Feyenoord dit seizoen was gebleken dat er regelmatig supporters van de Rotterdamse club elders dan in het gastenvak op de tribunes zaten én de club vorig jaar al veel vragen kreeg over de aanwezigheid van Feyenoord-supporters buiten het gastenvak op diverse andere tribunedelen.
Daarom was voor deze wedstrijd gekozen voor een kaartverkoop met beperkingen. Voor het duel met Feyenoord konden maximaal twee (extra) losse kaarten worden gekocht op basis van een (seizoen)clubcard en gold zondag aan de kassa’s een legitimatieplicht. Alleen inwoners van de drie noordelijke provincies kwamen daarbij in aanmerking voor een kaart.
Georganiseerde actie
Na de 1-0 voor de bezoekende club werd zondagmiddag duidelijk dat een groep van circa veertig Feyenoord-aanhangers op een tribunedeel, bestemd voor FC Groningen-supporters, zat. Het is bekend dat Feyenoord over het gehele land verspreid supporters heeft en het valt dan ook niet volledig uit te sluiten dat er bij wedstrijden van Feyenoord her en der supporters van de Rotterdamse club in het stadion zitten.
Gezien de aard van de groep leek het hier echter om een georganiseerde actie te zijn gegaan. De genoemde groep manifesteerde zich nadrukkelijk na de 1-0 voorsprong van hun club en dit leidde tot enkele schermutselingen en onrust op de tribune.
Heel vervelend
FC Groningen vindt de ontstane onrust, zondagmiddag in het stadion, heel vervelend voor de supporters, die mogelijk geschrokken zijn van de schermutselingen. De club benadrukt dat het nog altijd veilig is om wedstrijden van FC Groningen in Euroborg te bezoeken. De club gaat de komende dagen gebruiken om zorgvuldig uit te zoeken hoe een en ander heeft kunnen gebeuren.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus