FC Groningen gaat onder aangepaste voorwaarden naar Duitsland

8 januari 2022

FC Groningen belegt vanaf vandaag tot en met maandag 10 januari een kort trainingskamp in Duitsland. De Trots van het Noorden heeft na een zorgvuldige afweging besloten de inrichting van het trainingskamp aan te passen waardoor het wel kan afreizen. Het hotel Klosterpforte in Harsewinkel-Marienfeld, waar spelers en staf verblijven, is exclusief voor FC Groningen beschikbaar en toegankeijk. Maandag wordt achter gesloten deuren op de velden nabij het hotel geoefend tegen SV Rödinghausen. Behalve staf en selecties van beide clubs en een arbitraal trio is verder niemand welkom bij dit oefenduel. 

5

De selectie werkte eerder vandaag onder leiding van hoofdtrainer Danny Buijs een laatste training af op Sportpark Corpus den Hoorn en vertrekt later vanmiddag in met aangepast vervoer naar Duitsland. Alle activiteiten gedurende het trainingskamp – op de oefenwedstrijd na – worden in kleine groepjes en aangepaste vorm gedaan naar aanleiding van de recente ontwikkelingen omtrent het coronavirus. 
 
Boosterprik
Direct na het oefenduel van afgelopen donderdag met SV Meppen (1-1) heeft iedereen binnen de staf en de selectie de kans gehad om vlakbij Euroborg een boosterprik te ontvangen. FC Groningen is de GGD Groningen zeer erkentelijk voor hun professionele en goede organisatie bij het creëren van deze mogelijkheid en het toedienen van de prik.
 
Geen verslaglegging 
Het hotel in Duitsland zal enkel worden gebruikt door spelers en staf van FC Groningen. Er zijn geen overige clubvertegenwoordigers of mediavertegenwoordigers aanwezig bij het trainingskamp. Hoewel niet gebruikelijk, kan er dan ook geen verslaglegging plaatsvinden voor de communicatiekanalen van FC Groningen of door journalisten van externe media.
 
Oefenwedstrijd
Mede door de exclusiviteit in het hotel en de mogelijkheid via de GGD Groningen om het gehele reisgezelschap voorafgaand te voorzien van een boosterprik heeft FC Groningen de zorgvuldige afweging gemaakt om het trainingskamp door te laten gaan. Hierdoor kan de Trots van het Noorden aanstaande maandag een tweede oefenwedstrijd spelen ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft, hetgeen een belangrijk uitgangspunt was. 
 
SV Rödinghausen komt uit in de Regionalliga West en was in het verleden twee keer eerder sparringpartner voor FC Groningen tijdens een trainingskamp. FC Groningen hervat de competitie volgende week zondag 16 januari met een thuiswedstrijd tegen PSV. Aftrap in Euroborg is die zondag om 14.30 uur. 

6

Laatste nieuws