FC Groningen- FC Twente in evenwicht.

Maandag 24 oktober 2011 om 15:29

Zondagmiddag speelde FC Groningen in een uitverkocht Euroborg een spannende wedstrijd tegen FC Twente. Na de 0-1 voor Twente in de eerste helft, maakte invaller Suk Hyun Yun de gelijkmaker in de tweede helft.

FC Groningen begon de wedstrijd met dezelfde opstelling als tegen Heracles. Thomas Enevoldsen, Kees Kwakman en Koen van de Laak zijn nog steeds geblesseerd. Hoewel FC Twente in de openingsfase het meeste balbezit had, kreeg FC Groningen de meeste kansen. Deze kwamen van David Texeira, Dusan Tadic en Leandro Bacuna, maar werden helaas niet benut. In de twintigste minuut van de wedstrijd maakte Ola John de 0-1 voor Twente. Brian van Loo had moeite met deze lage bal en hier was het publiek niet blij mee!
Na de rust had de thuisploeg overduidelijk een toespraak gehad van Pieter Huistra, want ze begonnen de tweede helft een stuk brutaler. Maikel Kieftenbeld en Petter Andersson probeerden van een afstand te scoren, maar tevergeefs. Er volgden ook nog drie gevaarlijke corners voor FC Twente, maar ook dit resulteerde in niks. Vlak daarna werd Suk Hyun Yun gewisseld voor Bacuna en maakte de 1-1. Tegen Heracles zorgde Suk ook al voor de gelijkmaker, maar toen volgde er alsnog een overwinning voor de tegenpartij. Dit keer bleef het bij een gelijke stand en dat was mede te danken aan onze keeper, die aan het einde van de wedstrijd drie goeie reddingen had. Hierna volgde nog een rake kopbal van Texeira in de goal van Twente, maar deze werd afgekeurd omdat het buitenspel was.
Aanstaande zondag speelt FC Groningen weer in de Euroborg. Dit keer nemen ze het op tegen Feyenoord, dat 4de staat op de ranglijst. Het zou leuk zijn als Suk dan het winnende doelpunt maakt, in plaats van de gelijkmaker!

LINE-UP
Gelukkige deelnemers die mee mochten lopen in de line-up voorafgaand aan de wedstrijd waren: Ismay Nieland/ Stefan van der Waart/ Marit Hovinga/ Sven Bosman/ Owen van der Kooi/ Gerrion Smeins/ Noel Labahn/ Michiel Vegt/ Jarvi Evenhuis/ Tom van der Schaaf/ R.A. van den Akker.