string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen Facts: week 9.

Vrijdag 04 maart 2016 om 09:11

Sinds afgelopen maand wordt in de aanloop naar het weekend een voorbeschouwing geplaatst in de vorm van FC Groningen Facts. In samenwerking met Opta Sports kijken we via een elftal feiten vooruit naar de wedstrijd FC Groningen – PSV.

– FC Groningen heeft nu drie Eredivisiewedstrijden op rij verloren. De vorige keer dat dit voorkwam, was in februari 2014 toen AZ (uit), Ajax (uit) en Heerenveen (thuis) achtereenvolgens geen punten opleverden.
– FC Groningen had in de afgelopen drie verloren wedstrijden telkens meer balbezit dan resp. Ajax, AZ en Twente: 59,5%, 54,4% en 53,6%.
– De FC Groningen-middenvelders Hedwiges Maduro, Simon Tibbling en Michael de Leeuw schoten de afgelopen acht wedstrijden in totaal negen keer op doel.
– Het is voor FC Groningen zaterdag de 1.250 Eredivisiewedstrijd sinds 1971. Tegenstander PSV speelt zelf in dit jaar 2016 haar 2.016de Eredivisie-ontmoeting.
– FC Groningen behaalde in de afgelopen elf Eredivisieduels 10 punten, evenveel als in de vier wedstrijden daarvoor. De Trots van het Noorden scoorde de laatste zeven competitieduels slechts twee keer voor de pauze.
– In de uitwedstrijd tegen FC Twente was Oussama Idrissi de speler bij FC Groningen met de meeste balcontacten (80), ging hij de meeste duels aan (20, waarvan 13 succesvol) en ondernam hij ook de meeste tackles (7).
– Bryan Linssen (13) leed in zijn invalbeurt van 20 minuten tegen Twente bijna net zo vaak balverlies als Albert Rusnak (15), die hij verving.
– FC Groningen verloor van de afgelopen vijf ontmoetingen met PSV in Euroborg slechts één keer, won tweemaal en hield bovendien in drie van die wedstrijden ‘de nul’ achterin.
– Michael de Leeuw scoorde driemaal namens FC Groningen tegen PSV. Alleen Hennie Meijer en Ronald Koeman deden dat in het verleden vaker, namelijk elk viermaal.
– Bryan Linssen scoorde driemaal in Eredivisiewedstrijden tegen doelman Jeroen Zoet. Alleen Graziano Pellè (5) wist Zoet vaker te passeren in een competitieduel.
– PSV heeft in de Eredivisie vijf uitwedstrijden achter elkaar gewonnen en is negen uitduels ongeslagen. Het scoorde telkens in de afgelopen 26 uitwedstrijden. Negen competitiewedstrijden (uit&thuis) werden op rij gewonnen. PSV is negentien wedstrijden ongeslagen en er werd gescoord door de Eindhovenaren in elke van de afgelopen 52 wedstrijden.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’