string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen Facts: week 15.

Vrijdag 15 april 2016 om 12:43

Sinds februari wordt in de aanloop naar het weekend een voorbeschouwing geplaatst in de vorm van FC Groningen Facts. In samenwerking met Opta Sports kijken we via een elftal feiten vooruit naar de wedstrijd Feyenoord – FC Groningen.

– FC Groningen begon tegen De Graafschap voor de tweede keer sinds oktober 2009 met een basisopstelling met een gemiddelde leeftijd van minimaal 26 jaar aan een Eredivisieduel (26 jaar en 8 dagen). Eerder gebeurde dat op 10-05-2015 thuis tegen PEC Zwolle (26 jaar en 49 dagen).
– FC Groningen kwam afgelopen zondag voor het eerst sinds 7 februari (tegen SC Cambuur) voor rust tot scoren in de Euroborg; dit was tevens de laatste overwinning in eigen huis. FC Groningen boekte afgelopen zondag de tweede zege in de afgelopen acht thuiswedstrijden. Hierin werd gewonnen van de huidige nummers 17 en 18, De Graafschap en SC Cambuur (18e).
– FC Groningen maakte dit seizoen vier doelpunten uit een directe vrije trap in de Eredivisie, meer dan elk ander team.
– Rasmus Lindgren kan de eerste Groningen-speler met een doelpunt in drie opeenvolgende Eredivisiewedstrijden worden sinds Tjaronn Chery in april 2015. Lindgren won in de Eredivisie enkel van Heracles Almelo (10) en van NAC Breda (9) vaker dan van Feyenoord (W7, G5, V3).
– Voor FC Groningen scoorden dit seizoen elf twaalf invallers, het meeste van alle ploegen in de Eredivisie. Oussama Idrissi maakte zijn zondag zijn tweede als invaller. Oussama Idrissi creëerde tegen De Graafschap vier kansen in 23 minuten, meer dan alle andere spelers die deze wedstrijd in actie kwamen.
– Feyenoord won 25 van de 36 voorgaande Eredivisieduels in eigen huis met FC Groningen waaronder de laatste zes. Groningen won driemaal en acht keer eindigde Feyenoord-Groningen in een gelijkspel.
– FC Groningen keert voor het eerst sinds de bekerfinale van 2015 terug in De Kuip; de club won sinds de bekerwinst vier van de 21 duels buiten de Euroborg.
– Feyenoord is de enige ploeg die Erwin van de Looi als Eredivisietrainer ontmoet heeft zonder er van te winnen. Tweemaal werd het gelijk en driemaal won Feyenoord. FC Groningen won de afgelopen twee competitieduels en wist sinds de aanstelling van Erwin van de Looi pas één keer een langere winstreeks neer te zetten (acht duels op rij in 2014).
– Eredivisieduels tussen Feyenoord en Groningen leverden maar liefst zeventien keer rood op, alleen wedstrijden tussen AZ en Roda JC zagen vaker rood (18 keer).
– Feyenoord kreeg dit Eredivisieseizoen minder schoten tegen dan elk ander team (303). In de laatste zeven competitieduels incasseerde Kenneth Vermeer vier doelpunten, in de zeven duels daarvoor liefst achttien.
– Alleen Michael de Leeuw (4 goals in 955 minuten) was sinds de winterstop bij meer Groningen-treffers betrokken dan Oussama Idrissi (2 goals & 1 assist in 487 minuten).

Gerelateerd nieuws.

16 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard