string(9) "claudebot"

FC Groningen Facts: week 14.

Vrijdag 08 april 2016 om 12:09

Sinds februari wordt in de aanloop naar het weekend een voorbeschouwing geplaatst in de vorm van FC Groningen Facts. In samenwerking met Opta Sports kijken we via een elftal feiten vooruit naar de wedstrijd FC Groningen – De Graafschap.

– FC Groningen wist afgelopen zondag voor de vijfde keer dit Eredivisieseizoen niet op doel te schieten in de eerste helft van een Eredivisiewedstrijd, drie van deze wedstrijden waren in 2016. FC Groningen moest tot de 65e minuut wachten op het eerste schot op doel (Drost), het langste in een Eredivisieduel voor de Groningers dit seizoen. Rasmus Lindgren loste het tweede schot.
– De enige ploeg die met minder schoten op doel won dan FC Groningen bij ADO Den Haag was ADO den Haag zelf, tegen Feyenoord (1 schot op doel).
– Michael de Leeuw kreeg namens FC Groningen de eerste rode kaart van dit Eredivisieseizoen; de vorige rode kaart van FC Groningen in de Eredivisie was op 30 november 2014, toen Danny Hoesen rood kreeg tegen FC Twente.
– De laatste keer dat FC Groningen een wedstrijd won na een rode kaart bij een gelijke stand of achterstand was op 2 mei 2004 uit tegen Feyenoord, toen het 1-2 werd.
– Erwin van de Looi won dertien en verloor slechts één van zijn zeventien wedstrijden (alle competities) in april en mei als FC Groningen-trainer (G3).
– FC Groningen verloor deze eeuw geen thuiswedstrijd in de Eredivisie tegen promovendi waarin het zelf tot scoren kwam (W20, G3).
– FC Groningen hield in de meest recente Eredivisiewedstrijd de nul, maar hield onder Erwin van de Looi pas één keer eerder in opeenvolgende competitieduels het doel schoon (november 2013, 2 op rij).
– Dankzij de overwinning op ADO Den Haag heeft FC Groningen 37 punten na 29 wedstrijden, in 2010/11 had de Trots van het Noorden voor het laatst meer punten op dit punt in de competitie (50).
– Alleen NEC-doelman Brad Jones (57) maakte in 2016 meer reddingen in de Eredivisie dan Sergio Padt (51) en Hidde Jurjus (52).
– FC Groningen is één van de drie teams met drie spelers  (Mimoun Mahi, Danny Hoesen & Rasmus Lindgren) die dit Eredivisieseizoen scoorden uit een directe vrije trap, samen met Heracles Almelo en PSV.
– Alleen AZ (12) en PSV (11) hebben in 2016 meer verschillende doelpuntenmakers in de Eredivisie dan De Graafschap (10 – excl. eigen doelpunten). Van de laatste zeven De Graafschap-goals waarbij een speler een assist gaf, was Andrew Driver viermaal de aangever.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus