string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen Facts: week 11.

Vrijdag 18 maart 2016 om 12:22

Sinds afgelopen maand wordt in de aanloop naar het weekend een voorbeschouwing geplaatst in de vorm van FC Groningen Facts. In samenwerking met Opta Sports kijken we via een elftal feiten vooruit naar de wedstrijd FC Groningen – Vitesse.

– FC Groningen verloor twee weken terug tegen PSV voor de derde keer in 2016 een competitieduel met minimaal drie doelpunten verschil, terwijl dit in 2015 in totaal maar één keer gebeurde.
– FC Groningen verloor vijfmaal op rij. In 1973 verloor de FC achtereenvolgens van Telstar (1-2), FC Den Haag (1-0), Roda JC (1-3), Go Ahead Eagles (5-0) en FC Amsterdam (2-0). Eveneens vijfmaal dus.
– FC Groningen en Vitesse scoorden beiden in de afgelopen tien competitiewedstrijden tien treffers. Een gemiddelde van 1,0.
– FC Groningen won slechts één van de afgelopen tien competitiewedstrijden van Vitesse (thuis&uit). Viermaal werd er gelijkgespeeld.
– Albert Rusnak gaf in 23 duels één assist, terwijl hij vorig jaar nog vijf treffers voorbereidde in 16 gespeelde duels.
– Michael de Leeuw maakte vier van de afgelopen zeven competitiedoelpunten voor FC Groningen.
– Vitesse verloor slechts twee van de afgelopen tien uitwedstrijden; tegen Ajax en AZ. Het won vier maal en viermaal werd gelijkgespeeld.
– Vitesse verloor slechts één van de achttien duels met clubs, die lager op de huidige ranglijst staan. Het won er elf en zevenmaal werd het gelijk.
– Vitesse heeft sinds 28 februari 2015 (2-1 tegen PEC) geen Eredivisieduel meer gewonnen waarin de ploeg op achterstand kwam. Het verloor elf duels en speelde vijfmaal gelijk.
– Liefst 73% van de tegentreffers van Vitesse viel dit seizoen in de tweede helft. Het hoogste percentage van de Eredivisie.
– Maikel van der Werff is de enige veldspeler van Vitesse, die sinds de winterstop nog geen minuut ontbrak in de ploeg van Vitesse.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard