string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen Facts: week 10.

Vrijdag 11 maart 2016 om 12:54

Sinds afgelopen maand wordt in de aanloop naar het weekend een voorbeschouwing geplaatst in de vorm van FC Groningen Facts. In samenwerking met Opta Sports kijken we via een elftal feiten vooruit naar de wedstrijd Excelsior – FC Groningen.

– FC Groningen verloor tegen PSV voor de derde keer in 2016 een competitieduel met minimaal drie doelpunten verschil, terwijl dit in 2015 in totaal maar één keer gebeurde.
– FC Groningen heeft nu 34 punten na 26 speelronden, hetzelfde aantal als vorig seizoen na 26 wedstrijden en het hoogste sinds 2010/2011 (toen 44).
– Bryan Linssen is geschorst bij FC Groningen wegens vijf gele kaarten in deze Eredivisie. Bij Excelsior ontbreekt Sander Fischer, die afgelopen weekend een rode kaart kreeg in de uitwedstrijd tegen AZ.
– Michael de Leeuw en Mimoun Mahi scoorden in het verleden in competitieduels tweemaal tegen Excelsior. Daan Bovenberg van Excelsior scoorde twee keer tegen FC Groningen.
– Serdar Gözübüyük fluit zijn 19de Eredivisieduel van deze competitie. Hij was 61 gele kaarten en één directe rode kaart en twee strafschoppen in de vorige achttien ontmoetingen.
– Excelsior won voor het laatst een thuiswedstrijd van FC Groningen op 14 september 2002 en is op eigen veld sindsdien vijf duels zonder zege. In totaal (uit+thuis) is Excelsior twaalf competitieduels zonder zege. FC Groningen verloor in totaal één van de afgelopen achttien onderlinge Eredivisie-ontmoetingen.
– Tom van Weert is de enige speler bij Excelsior die heeft gescoord sinds de winterstop. Hij maakte vier doelpunten en is clubtopscorer met acht treffers. Tegen FC Groningen scoorde Excelsior in de afgelopen zes wedstrijden in totaal twee keer, waaronder één eigen doelpunt van Maikel Kieftenbeld.
– Jeff Stand is de vaste strafschoppennemer bij Excelsior. Hij scoorde vier van de laatste vijf penalties met rechts. Sergio Padt hoefde ‘slechts’ drie van de zes strafschoppen in de Eredivisie te incasseren. Sinds de winterstop maakte enkel Brad Jones (43) meer reddingen dan Sergio Padt.
– De laatste vier competitiewedstrijden van FC Groningen gingen verloren. Alleen in 1973 (5x) en 1974 (6x) leed de FC meer nederlagen op rij in de Eredivisie.
– De Trots van het Noorden won slechts één van de laatste tien competitieduels op kunstgras (verder gelijke spelen en vier nederlagen). Dat was wel de meest recente wedstrijd in deze reeks, uit bij PEC Zwolle. Die werd met 1-3 gewonnen.
– Alleen Michael de Leeuw (17x) en Danny Hoesen (14x) hadden dit Eredivisieseizoen bij FC Groningen meer schoten op doel dan Hans Hateboer (12, samen met Albert Rusnak en Bryan Linssen).

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’