FC Groningen Esports op jacht naar landstitel

5 januari 2021

FC Groningen Esports is één van de acht teams die morgen – woensdag 6 januari – op jacht gaat naar de landstitel tijdens de eDivisie-Finals. Esporters Nick den Hamer en Bob van Uden plaatsten zich door een prachtige derde plaats in het reguliere seizoen direct voor de Finals. Naast een kampioensschaal ligt er een hoofdprijs van € 25.000,- klaar voor de winnaar. De eerste wedstrijden van de eDivisie Finals starten morgen om 14.00 uur en zijn live te volgen via het YouTube-kanaal van de eDivisie. De grote finale wordt om 20.00 uur afgetrapt.  

logo edivisie

In tegenstelling tot vorig seizoen worden de eDivisie Finals dit jaar vanwege de coronamaatregelen niet gehouden in een kolkend AFAS Live. Toch heeft het reguliere seizoen laten zien dat de esporters er ook op afstand van elkaar een waar spektakel van maken. Fantastische acties, schitterende goals en ongelooflijk veel spanning is gegarandeerd.
 
FC Groningen Esports is al jaren aanvallend gezien één van de sterkste teams in de eDivisie en het duo Nick den Hamer/Bob van Uden maakt ook dit seizoen een goede kans op de titel. Met 73 gemaakte goals in 17 wedstrijden zijn de wedstrijden van FC Groningen altijd spectaculair. Het team liet zien dat het moeilijk te verslaan is en van iedereen kan winnen. De Trots van het Noorden eindigde als derde in de reguliere competitie waardoor het zich direct plaatste voor de finals. Daardoor omzeilden Den Hamer en Van Uden de play-offs die vandaag worden gespeeld.
 
Tijdens de Finals wordt  door acht ploegen gespeeld volgens een knock-out-systeem. Wie de eerste tegenstander is in de kwartfinales wordt morgen vlak voor de start van het evenement bekend. De eerste wedstrijd tijdens de eDivisie Finals start morgen – woensdag 6 januari – om 14.00 uur. De halve finales staan om 18.00 uur gepland en de grote finale wordt om 20.00 uur afgetrapt. Het hele toernooi inclusief analyses, interviews, reportages van verslaggevers op locatie en wedstrijdcommentaar is live te volgen via het YouTube-kanaal van de eDivisie.

_MG_8543

Laatste nieuws