FC Groningen eSports neemt deel aan de FIFA eClub World Cup

5 januari 2019

FC Groningen neemt deel aan de door de FIFA georganiseerde wereldkampioenschappen voor clubteams in 2019. Met een totale prijzenpot van 100.000 USD is dit toernooi een mooi podium waarop FC Groningen zich wil profileren.  De online kwalificatietoernooien vinden plaats van maandag 7 t/m vrijdag 11 januari 2019.
 

fcg

Regio toernooien

De 15 gekwalificeerde teams uit de regionale online kwalificatietoernooien, zullen zich bij de titelverdediger Brøndby IF voegen tijdens de FIFA eClub World Cup. Elk team zal strijden met twee spelers - één op Xbox en één op PlayStation.

Markus Moilanen

Omdat het eSports team van FC Groningen vooralsnog bestaat uit één speler (Nick den Hamer), is in samenwerking met Bundled, de 19-jarige Finse Markus Moilanen toegevoegd aan het team. Als  ‘loanplayer’ gaat Markus samen met Nick strijden voor een finaleticket.

esports

eSports team

Markus is Fins FIFA19 kampioen op de PlayStation en heeft al enkele keren de best mogelijke Weekend League prestatie (30 van de 30  gespeelde wedstijden gewonnen) behaald. Nick, die recentelijk nog als 5e eindigde in de eDivisie, gaat spelen op de Xbox.

Op de Instagramaccounts @fcgroningen_esports en @teambundled worden de prestaties van het FC Groningen eSports team regelmatig gepubliceerd.

Team esports

Laatste nieuws