string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen en VEV ’67 organiseren Voetbaldag.

Woensdag 09 april 2014 om 09:04

Vandaag, woensdag 9 april, organiseert FC Groningen in samenwerking met VEV ’67 uit Leek de eerste FC Groningen Voetbaldag voor F-pupillen. FC Grootegast, vv Grijpskerk, vv TLC, sv Marum, vv Roden, vv Zuidhorn, vv Gomos en natuurlijk de gastheer als thuisclub leveren een bijdrage aan dit voetbalspektakel.

Onlangs is er een bijeenkomst geweest in Leek, waarbij technische coördinatoren van de bovengenoemde clubs aanwezig waren. Onder meer het onderwerp ‘small sided games’ werd onder een deskundige leiding uitvoerig besproken. Dit heeft mede geleid tot het organiseren van een Voetbaldag.
Doel
Het doel van deze Voetbaldag is enerzijds de kinderen een fantastische middag te bezorgen en anderzijds om te bekijken welke verschillen in voetbalhandelingen er te zien zijn bij partijtjes 5 tegen 5 en 6 tegen 6. FC Groningen komt deze middag dan ook graag in gesprek met trainers, ouders en andere belangstellenden om de verschillen vast te stellen.
Na de warming-up worden kleine partijspelen gespeeld met verschillende spelersaantallen. Er is gekozen voor 5 tegen 5 en 6 tegen 6, inclusief keepers. Deze partijtjes worden gespeeld op aangepaste veldafmetingen. Het kunstgrasveld van VEV ’67 zal hierbij verdeeld worden in vier velden.
Hagenauw
De Voetbaldag start om 14.30 uur en zal rond 16.15 uur afgelopen zijn. Aanvoerder Arjen Hagenauw van Jong FC Groningen zal vanmiddag een bezoek brengen aan het sportpark van VEV ’67 in Leek. De deelnemers en begeleiders aan de Voetbaldag krijgen bovendien van hoofdsponsor Essent een bezoek aan een wedstrijd van FC Groningen aangeboden.

Gerelateerd nieuws.

23 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard