string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen en vervoerspartners zetten actie op voor asielzoekers.

Woensdag 09 september 2015 om 13:41

FC Groningen nodigt samen met de vervoerspartners Drenthe Tours en Arriva Touring asielzoekers uit voor de bekerwedstrijd tegen FC Twente, op woensdag 23 september.

De bewoners van de opvanglocaties in Onnen en Bellingwolde van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) krijgen gratis toegang en consumpties bij het bekerduel in Euroborg en worden kosteloos per bus vervoerd door Drenthe Tours en Arriva Touring.
Het COA is verantwoordelijk voor de opvang, begeleiding en uitstroom (uit de opvang) van asielzoekers in Nederland.
Vluchtelingenprobleem
FC Groningen, Drenthe Tours en Arriva Touring hebben de handen ineengeslagen om aandacht te schenken aan het vluchtelingenprobleem. Eén van de kernwaarden van FC Groningen is ‘maatschappelijk betrokken en actief’. De hulp aan vluchtelingen en asielzoekers vraagt nauwkeurigheid, zorgvuldigheid en coördinatie.
Bijdrage
De bekerhouder heeft gekeken op welke wijze de club een bijdrage zou kunnen leveren binnen haar verzorgingsgebied. In samenspraak met de genoemde opvanglocaties willen FC Groningen, Drenthe Tours en Arriva Touring hun steentje bijdragen door de asielzoekers in Onnen en Bellingwolde een leuke en onbezorgde voetbalavond aan te bieden.
Alle bewoners
De in totaal ruim achthonderd bewoners van de beide locaties worden van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de bekerwedstrijd van FC Groningen  tegen FC Twente. Het duel wordt op woensdagavond 23 september gespeeld. De aftrap in Euroborg is om 18.30 uur.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’