FC Groningen en Ubbo Emmius Scholengemeenschap starten samenwerking

11 april 2017

FC Groningen heeft vanmiddag, dinsdag 11 april, een overeenkomst getekend met Ubbo Emmius Scholengemeenschap in Winschoten. De Trots van het Noorden en de gezondste school van Nederland hebben elkaar gevonden in een gezamenlijke passie: sport. 

In het seizoen 2017/2018 organiseert FC Groningen in het Noordlease Stadion onder meer een oriëntatiedag voor de middelbare scholieren uit Winschoten. Op deze dag zullen vijftig leerlingen uit het voortgezet onderwijs kennismaken met de afdelingen Veiligheid, Ticketing, Marketing, Veldonderhoud en Horeca van de club. De leerlingen krijgen van elke afdeling een presentatie van wat zij voorafgaand aan, tijdens en na de wedstrijd moeten doen. Als eindopdracht maken de leerlingen zelf een draaiboek voor een thuiswedstrijd van FC Groningen. Ook zullen zij de betreffende wedstrijd in het Noordlease Stadion bezoeken. 
 
De leerlingen krijgen niet alleen een inkijkje in de organisatorische kant van de club. Een trainer van de club zal op een ‘FC Groningen-dag’ ook viermaal één uur sportles gaan geven op Ubbo Emmius Winschoten. Aan het einde van de dag is er een vragenronde met een speler uit de eerste selectie van FC Groningen.

Gezonde school
De samenwerking met onze club is voor Ubbo Emmius Winschoten een van de vele activiteiten binnen het thema ‘Gezonde school’. Eind vorig jaar behaalde de school als eerste in Nederland alle vijf themacertificaten van het vignet Gezonde School. Daarmee werden ze de gezondste middelbare school van heel Nederland. Alles staat daarbij in het teken van een gezonde levensstijl: Voeding; Relaties & Seksualiteit; Roken, Alcohol- & drugspreventie; Welbevinden & Sociale Veiligheid en natuurlijk Bewegen & Sport. Om het harde werken binnen dit initiatief te belonen worden 35 leerlingen - die zich op een positieve manier hebben onderscheiden of verdienstelijk hebben gemaakt binnen het thema ‘gezonde school’ - met de spelersbus worden opgehaald voor een thuiswedstrijd. Bij aankomst in het Noordlease Stadion worden ze welkom geheten en krijgen ze een ‘goodie bag’ met onder meer een sjaal van FC Groningen en twee consumptiemunten. De plaatsen op de tribune zijn in de directe omgeving van de dug-outs.

429812967_211710

Laatste nieuws