string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen en politie: ‘Voetbal in Groningen is een feest’.

Donderdag 06 september 2012 om 09:52

FC Groningen herkent zich niet in het totaalbeeld dat wordt geschetst in het verschenen jaarverslag van het Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme (CIV). Hierin staat dat het aantal incidenten met voetbalsupporters vorig seizoen sterk is gestegen en wordt verslag gedaan van verharding en onveilige situaties rondom voetbalwedstrijden.

Sinds de overgang van FC Groningen naar het nieuwe stadion Euroborg, in januari 2006, is de sfeer rondom het bezoeken van thuiswedstrijden van FC Groningen sterk verbeterd. Dit wordt door de politie Groningen bevestigd.  Er is een grote toename van bezoekersaantallen geweest en steeds meer mensen zijn de laatste jaren met hun gezin en families naar Euroborg gekomen. Met name omdat de sfeer en ambiance bij thuiswedstrijden van FC Groningen zo prettig en ongedwongen is.
Evaluatie
In een evaluatie over het afgelopen seizoen meldt de politie Groningen aan FC Groningen dan ook dat de proactieve benadering van het voetbal, ook in 2011/2012 zijn vruchten weer heeft afgeworpen. Mede door de afgestemde vervoersregelingen en andere maatregelen, is het afgelopen voetbalseizoen zonder incidenten van enige importantie verlopen. Ook de uitwedstrijden van FC Groningen zijn goed en zonder incidenten verlopen, zo heeft de politie gerapporteerd. Hierin wijkt Groningen dus duidelijk af van het landelijke beeld, zoals dat wordt geschetst in het jaarverslag van het CIV.
Betreuren
FC Groningen en de politie Groningen betreuren het dan ook dat door het jaarverslag van het CIV de indruk wordt gewekt dat het bezoeken van voetbalwedstrijden veiligheidsrisico’s met zich mee zouden brengen.  FC Groningen wil benadrukken dat voetbalwedstrijden in Euroborg een feest zijn en dat tweewekelijks meer dan twintigduizend mensen zich uitermate goed vermaken in en om het stadion en genieten van topvoetbal.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’