string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen en Levchenko komen er niet uit.

Vrijdag 12 juni 2009 om 10:14

Evgeniy Levchenko vertrekt alsnog bij FC Groningen. Beide partijen konden niet tot overeenstemming komen over een nieuwe verbintenis. De onderhandelingen liepen spaak op de duur van het contract.

Na de met 1-0 gewonnen competitiewedstrijd op 4 april in en tegen Utrecht liet FC Groningen aan Levchenko weten dat zijn aflopende contract niet zou worden verlengd. De Oekraïense international was uitgerekend daags daarvoor met een fantastische uithaal matchwinner geworden in Stadion Galgenwaard. De clubleiding motiveerde haar besluit met de mededeling op zoek te gaan naar een jongere speler voor de positie op het middenveld.
Afscheid
De 31-jarige vice-aanvoerder van FC Groningen speelde daarna gewoon zijn wedstrijden en nam – zoals te doen gebruikelijk – bij de laatste competitiewedstrijd, op zondag 10 mei tegen NAC Breda, afscheid van het Groningse publiek. Tijdens de play-offs sprak Ron Jans openlijk zijn twijfels uit over de juistheid van de beslissing te breken met Levchenko, die zowel binnen als buiten het veld nog altijd zijn waarde voor de ploeg had. De trainer vroeg de clubleiding te kijken naar de mogelijkheden Levchenko toch voor FC Groningen te behouden.
Vastgelopen
Die onderhandelingen zijn nu echter definitief vastgelopen. Levchenko wilde zijn contract in Euroborg alleen verlengen bij een tweejarige overeenkomst. FC Groningen hield vast aan één seizoen plus een optie die erin voorzag dat Levchenko het tweede jaar zelf kon ‘verdienen’ door prestaties. “Dan moet je denken aan een x-aantal gespeelde wedstrijden”, licht algemeen directeur Hans Nijland toe. “Helaas zijn we er niet uitgekomen. Levchenko gaat FC Groningen definitief verlaten. Hij heeft hier vier prima seizoenen gekend en wij hopen dat hij snel een nieuwe mooie club vindt.”
Levchenko kwam in 2005 over van Sparta Rotterdam en speelde in totaal 118 officiële wedstrijden voor FC Groningen.

Gerelateerd nieuws.

8 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard