string(9) "claudebot"

FC Groningen en Kwakman uit elkaar.

Donderdag 23 mei 2013 om 15:43

FC Groningen en Kees Kwakman hebben in gezamenlijkheid besloten na dit seizoen uit elkaar te gaan. De twee partijen willen ieder hun eigen koers gaan varen en gaan niet met elkaar in gesprek over een verlenging van de aflopende overeenkomst van de 29-jarige aanvoerder in Euroborg.

Clubleiding en speler hadden met elkaar al de afspraak gemaakt pas na afloop van dit seizoen met elkaar om tafel te gaan zitten. Dat gesprek vond vandaag plaats. Beide partijen vonden het verstandiger niet met elkaar in onderhandeling te gaan over een nieuw contract.
Toekomst
Kwakman licht dat besluit als volgt toe: “Ik heb de afgelopen periode de tijd genomen over mijn toekomst na te denken. Daarbij kreeg ik meer en meer het gevoel dat ik nog eens naar een buitenlands avontuur neig. Er zijn al wel contacten, maar er is nog niets definitiefs. Omdat FC Groningen ook wil weten waar het aan toe is, hebben we daarop besloten ieder onze eigen weg te gaan.”
Manager technische zaken Henk Veldmate zegt in een reactie: “Wij respecteren de wens van Kwakman om langer te willen wachten met het nemen van een besluit. Wij willen en moeten echter verder en bovendien zijn wij de mening toegedaan dat we binnen de club voldoende talenten hebben, die mogelijk in de rol die Kees vervulde kunnen groeien. We gaan de komende periode door met het verder invullen van de selectie naar komend seizoen toe.”
Twee seizoenen
Kwakman signeerde in juni 2011 een verbintenis voor twee seizoenen in Euroborg. De Volendammer kwam over van de Duitse club Augsburg. Kwakman begon zijn loopbaan bij de plaatselijke FC. Na twee seizoenen verhuisde hij naar RBC Roosendaal. In de zomer van 2008 maakte Kwakman de overstap naar buurman NAC. In Breda kwam hij tot 69 officiële wedstrijden, waarin Kwakman negen keer doel trof. Bij FC Groningen speelde Kwakman de afgelopen twee jaar in totaal 52 officiële wedstrijden, waarin hij één keer scoorde en dat was in november van dit seizoen in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus