FC Groningen doelpuntloos gelijk met Heracles in Noordlease Stadion

24 september 2016

Zaterdagavond heeft FC Groningen met 0-0 gelijkgespeeld tegen Heracles Almelo. FC Groningen is nu vijf wedstrijden op rij ongeslagen en heeft 7 punten uit zes wedstrijden. Heracles blijft één plek boven Groningen staan op de ranglijst van de Eredivisie. Komende zaterdag speelt FC Groningen uit tegen Vitesse.

In het Noordlease Stadion stond dezelfde basisformatie aan de aftrap als acht dagen eerder in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Dat betekende dat Samir Memisevic, Jason Davidson en Bryan Linssen terugkeerden in het elftal in vergelijking met de bekerwedstrijd tegen VV Capelle. Bij Heracles Almelo bleek Thomas Bruns fit genoeg om zijn rentree te maken en stond Lerin Duarte verrassend genoeg in de basis.

In de eerste helft was het van beide ploegen een lange periode aftasten. Tot grote kansen kwam het voor de pauze niet. Enige opwinding was er over de beide gele kaarten. Thomas Bruns kreeg een donkergele kaart na een forse overtreding op Oussama Idrissi. Toen Tom Hiariej ogenschijnlijk met een correcte schouderduw wraak nam, was het toen ieders verbazing opnieuw geel.

Na de pauze kwam de wedstrijd was meer los. FC Groningen voerde de druk op, maar wist lange tijd nog niet door het taaie Heracles heen te prikken. Diverse voorzetten van met name de linkerkant werden steeds dreigender. Bryan Linssen was halverwege de tweede helft het dichtst bij de treffer, maar mikte op aangeven van Hans Hateboer naast. Even later pareerde doelman Bram Castro een vlammend schot van Idrissi.

Aan de overkant kreeg Heracles vervolgens een aardige kans, maar stond Sergio Padt zijn mannetje op een inzet van Peter van Ooijen. Ook met de extra en frisse aanvallende impulsen van achtereenvolgens Alexander Sørloth, Albert Rusnak en Simon Tibbling wilde het niet lukken. En zo stond om twintig over acht nog altijd de 0-0 op de scoreborden. Het zesde punt in zeven wedstrijden voor beide teams. Heracles’ doelsaldo is nog altijd één treffer minder slecht.

Laatste nieuws