FC Groningen doelpuntloos gelijk in Heerenveen.

Zondag 29 januari 2017 om 14:43

Zondagmiddag heeft FC Groningen in Heerenveen met 0-0 gelijkgespeeld tegen de plaatselijke sportclub. Daarmee is FC Groningen nu vijf duels op rij ongeslagen en staat het nog altijd tiende op de ranglijst van de Eredivisie.

De aanloop naar de noordelijke derby verliep voor de thuisclub niet geheel naar wens met nipte nederlagen tegen PSV en AZ. Voor FC Groningen was de thuiswedstrijd tegen Vitesse (1-1) van vorige een zware test na de uitzege bij Heracles Almelo. Aan de kant van FC Groningen was uitsluitend Tom van Weert niet van de partij, door een enkelblessure.

Trainer Ernest Faber stuurde dezelfde elf basisspelers in het veld als een week eerder in het Noordlease Stadion en de uitploeg begon furieus met een serie hoekschoppen tot gevolg. Helaas wist Groningen de Friezen op dit punt geen pijn te doen en in de loop van de eerste helft nam de thuisploeg het initiatief over. De kansen voor Arber Zeneli en Reza Ghoochannejhad waren groter dan de mogelijkheden voor het spitsenduo Mimoun Mahi en Alexander Sørloth.

In de tweede helft lag de amusementswaarde nog een stukje lager omdat het ontzag voor de beide tegenstanders blijkbaar groter was dan het vermogen om een doelpunt te scoren. Heerenveen bleef nog wel het meest dreigend en in de slotfase gaf FC Groningen nog enkele plaagstootjes, maar ook met een handvol verse krachten in het veld, werd de wedstrijd nooit echt een ‘derby’. Daarvoor ontbraken elementen als onaardigheden en foutieve (arbitrale) beslissingen.

Na negentig minuten en twee minuten extra tijd stonden beide ploegen met één wedstrijdpunt in handen. Komende zaterdag aan FC Groningen de taak de ongeslagen reeks thuis tegen Excelsior uit te bouwen naar zes en opnieuw een aanval te doen op het linkerrijtje van de ranglijst.