FC Groningen D2 zesde op toernooi in Galicië

29 juni 2010

De jongste FC jeugd verbleef sinds woensdag in Spanje om deel te nemen aan een groot toernooi in Carballo, Galicië. Inmiddels is het team weer in Nederland aangekomen. Elftalleider en reporter ter plaatse Kick Mulder bericht dagelijks vanuit Spanje. Dag 5 en 6: het slot.

Na de teleurstelling van zaterdag, toen bleek dat de halve finale op één doelpunt na werd gemist, zinde het team van trainer Peter Hoekstra op wraak. Afgelopen zondag werden alle finales afgewerkt. Het hoogst haalbare voor de FC was nu nog de vijfde plaats. Montaneros werd in de plaatsingswedstrijd simpel aan de kant geschoven met 3-0 waardoor de wedstrijd om plek 5 tegen Deportivo La Coruña onze ‘finale’ was. Gisteren werd deze Spaanse ploeg nog met 2-1 verslagen, maar vandaag kreeg ‘Depor’ zijn wraak. Groningen kwam er niet aan te pas en de 5-1 uitslag was niet eens geflatteerd. Daardoor eindigde Groningen, enigszins teleurstellend, als zesde op dit toptoernooi. Een magere oogst, gelet op het feit dat we zo dichtbij de halve eindstrijd kwamen. Toch mogen we tevreden terugkijken naar een succesvol seizoen met vele hoogtepunten.
 
In de finale was Atletico Madrid overigens met 3-1 te sterk voor Barcelona, dat wel de topscorer en de beste speler van het toernooi leverde. Celta de Vigo won na strafschoppen van voetbalschool Luis Calvo en eiste zo de derde plek voor zich op.
 
Omdat de hoofdprijs niet meer behaald kon worden, gaf Hoekstra de jongens die nog geen of weinig hadden gespeeld ook speeltijd. Dat betekende tevens dat Nik Lemmink en Rutger Timmermans zondag hun laatste minuten maakten in het FC shirt. Zij stromen niet door naar de D1. 's Avonds werd er overigens nog afscheid genomen van deze jongens en krijgen zij diverse cadeautjes van staf en spelers. Ook van Rutger Hoogstra, die twee jaar lang de rechterhand van Peter Hoekstra was en vanaf augustus bij een voetbalschool in Peru gaat werken, namen we afscheid.
 
Zondag 's middags gingen we nog één keer naar het strand, de jongens konden zo nog één keer van de zee genieten en de begeleiding kon nog even wat broodnodige extra slaap meepakken. Met een pizza in ons eigen hotel en de wedstrijd Argentinië - Mexico sloten we deze fantastische trip af. Ik denk dat iedereen het naar zijn zin heeft gehad en dat we het seizoen waardig hebben afgesloten. Deze fantastische ervaring pakken ze deze jongens niet meer af in elk geval.
 
Gisterochtend om iets voor 9 uur vlogen we weer van La Coruña naar Schiphol waar we om 11 uur veilig landden. Nu kunnen deze jongens ook eindelijk van hun vakantie genieten. Bij deze wil ik iedereen een fijne vakantie wensen en ik zie jullie allemaal graag terug volgend seizoen!

Laatste nieuws