FC Groningen D2 na spektakelstuk in finale van het bekertoernooi.

Dinsdag 12 mei 2015 om 18:47

De eerstejaars D-pupillen van FC Groningen hebben op grootse wijze de bekerfinale bereikt.

Teams Locatie Groningen
FC GRONINGEN A1 2-2 PEC ZWOLLE A1
0-1 (27.), 1-1 Stan Haanstra (47.), 1-2 (64.), 2-2 Stan Haanstra (82.)
opstelling FCG A1 Kevin Wilpstra, Jim de Leeuw, Twan Nieboer, Youri ter Arkel (84.Mohammed Abdoel Karim), Sadik Spijodic (46.Ozan Kokcu), Rutger Etten, Stan Haanstra, Yassine Zakir, Cedric Main (74.Gijs Jasper), Youri Schuur (86.Nagesh Amatsaleh), Dennis van Duinen.
De laatste thuiswedstrijd van het seizoen is door de ploeg van trainer Peter Hoekstra afgesloten met een gelijkspel. In de eerste helft was het vrij mager wat de thuisploeg liet zien. Niet eenmaal werd het vijandelijk doel onder vuur genomen. De gasten waren veel dreigender en doelman Kevin Wilpstra moest een aantal reddingen verrichten. Een mooie aanval leidde achttien minuten voor rust de openingstreffer aan Zwolse kant in. Na de hervatting begon de FC prima. Jim de Leeuw haalde de achterlijn en Stan Haanstra stond paraat om de gelijkmakende treffer binnen te schieten. Uit een spelhervatting namen de gasten wederom een voorsprong. Tien minuten voor tijd stond de paal een beslissende 1-3 voor PEC in de weg. De Groningers voorkwamen vervolgens een tweede nederlaag in de Eerste Divisie Hoog. Stan Haanstra kopte van dichtbij een voorzet van Dennis van Duinen raak.
FC GRONINGEN D2 7-2 FLEVO BOYS D1
1-0 Olivier van der Tuin (6.), 2-0 Luciano Valente (11.), 3-0 Luciano Valente (45.), 4-0 Olivier van der Tuin (49.), 5-0 Olivier van der Tuin (53.), 5-1 (57.), 6-1 Sietze de Klerk (58.), 6-2 (59.), 7-2 Luciano Valente (60.)
opstelling FCG D2 Liam Tyler, Redzer Veenkamp, Emircan Gulge, Bastiaan Renkema, Jesse Glasbergen, Sietze de Klerk, Bjorn Meijer, Rida Ajouaou, Olivier van der Tuin, Luciano Valente, Maurilio de Lannoy. Wissels: Rob Vegt, Milan Drayer, Revelino Slagveer, Stijn Hensema, Owen van der Vlag, Jamai Bont.
We gaan naar Steenwijk toe! Het is FC Groningen D2 gelukt zich te plaatsen voor de finale van het bekertoernooi. In een ongekend spektakelstuk werd Flevo Boys op een zevenklapper getrakteerd. Vooraf waren de verwachtingen al hoogspannen. Dit betrof een wedstrijd tussen de nummers een (Flevo Boys D1) en twee (FC Groningen D2) uit de competitie in de Tweede Divisie F. In de onderlinge duels wist groenwit niet te winnen. In Emmeloord won de thuisploeg terwijl het duel op Corpus onbeslist eindigde.
In deze halvefinale was alles anders. De Groningers begonnen flitsend aan het duel en zagen een poging van Olivier van der Tuin net naast de paal gaan. Van der Tuin was daarna wel trefzeker nadat een schot van Luciano Valente in eerste instantie werd gered. Via Valente werd in de elfde minuut de voorsprong verdubbeld. De gasten uit Emmeloord werden met name uit standaardsituaties gevaarlijk. Ook werd een inzet vlak voor de doellijn weggehaald. Gezegd moet worden door het verdedigend prima was wat de FC liet zien.
Na de hervatting kwam de ploeg van trainer Bote Talsma als beste uit de startblokken met kansen voor Van der Tuin en Revelino Slagveer. Flevo Boys bleef jacht maken op de aansluitingstreffer maar de Groningse defensie hield goed stand. Een kwartier voor tijd zorgde Valente voor grote opluchting door de allesbeslissende derde treffer te maken. Dat doelpunt was het startsein voor een ongekende en doelpuntrijke slotfase. In de laatste tien minuten vielen maar liefst zes doelpunten.
Zowel Olivier van der Tuin als Luciano Valente maakten elk drie doelpunten. Maar de fraaiste kwam op naam van Sietze de Klerk. Hij scoorde de zesde treffer met een prachtige stift over de doelman. En zo galmde het Wij zijn Groningen en Boeruuhhh nog lang na op Corpus… Op 6 juni wordt de finale bij Olde Veste ’54 in Steenwijk gespeeld. Tegenstander is dan Frisia D1. De ploeg uit Leeuwarden won haar halvefinale met 2-0 van SV Bedum D1.
Bote Talsma was na de gespeelde en weergaloze halvefinale een trotse trainer. “Ik ben trots op de strijdvaardigheid die de jongens hebben laten zien. Dit zijn prachtige ervaringen en het seizoen duurt nu ook wat langer. We hebben nu drie weken om ons voor te bereiden op de finale. Die willen we zo goed mogelijk spelen en winnen. De zege vond ik meer dan verdiend. Op basis van de gedrevenheid die de jongens elke dag op de training laten zien had ik vooraf al een goed gevoel voor deze wedstrijd.”
Oefenduel:
FC GRONINGEN B2 1-7 FC TWENTE B2
Doelpunt: Luka Prljic.
DSO TOP JEUGDTOERNOOI IN ZOETERMEER
Met FC Groningen C2 (zondag)
Poulewedstrijden:
FC GRONINGEN 1-2 RSC ANDERLECHT (Remco Balk)
FC GRONINGEN 0-1 PEC ZWOLLE
FC GRONINGEN 2-0 CLUB BRUGGE (Sven Jager 2)
FC GRONINGEN 1-1 DSO (Sven Jager)
FC GRONINGEN 2-0 SWANSEA CITY (Sven Jager, Giovanni Zwikstra)
Om 5de en 6de plaats:
FC GRONINGEN 1-0 SPARTA ROTTERDAM (Jarno Deuring)
FC Groningen C2 eindigt op de 5de plaats.
YOUTH CUP IN DEVENTER
Met FC Groningen D1
FC GRONINGEN 1-1 ROT-WEISS ESSEN (Romano Postema)
FC GRONINGEN 1-0 TFA IRELAND (Kian Slor)
FC GRONINGEN 2-0 SP. DEVENTER (Kian Slor 2)
FC GRONINGEN 2-1 CLUB BRUGGE (Romano Postema 2)
FC GRONINGEN 1-1 FC TWENTE (Joel van Kaam)
Om 3de en 4de plaats:
FC GRONINGEN 1-1 AZ (Romano Postema) AZ w.n.s.
FC Groningen D1 eindigt op de 4de plaats.

Met FC Groningen D2 (zondag)
FC GRONINGEN 0-2 DERBY COUNTY
FC GRONINGEN 1-1 DSO (Sietze de Klerk)
FC GRONINGEN 1-0 RSC ANDERLECHT (Olivier van der Tuin)
FC GRONINGEN 2-3 PEC ZWOLLE (Olivier van der Tuin, Luciano Valente)
Om 7de en 8ste plaats:
FC GRONINGEN 6-1 EENDRACHT AALST (Luciano Valente 2, Sietze de Klerk, Redzer Veenkamp, Bjorn Meijer, Jamai Bont)
FC Groningen D2 eindigt op de 7de plaats.