FC Groningen D2 na monsterzege terug in titelrace.

Dinsdag 29 maart 2016 om 21:03

Genoeg treffers vandaag op Corpus den Hoorn want zowel de C1 als de D2 wonnen hun wedstrijden dik. De overige jeugdteams van FC Groningen behaalden niet de gewenste resultaten.

Teams Locatie Groningen
RODA JC A1 1-0 FC GRONINGEN A1
1-0 (70.)

opstelling FCG A1 Jan Hoekstra, Dennis van Duinen, Marijn Ploem, Twan Nieboer, Mathijs Elderman, Mohammed Abdoel Karim (19.Matthijs Hardijk, 85.Mehmet Gencer), Yassine Zakir, Gerald Postma, Ozan Kokcu, Daniel Bouman, Joey Salden (61.Nagesh Amatsaleh).
De A-junioren van FC Groningen liepen in het Limburgse land tegen een minimale nederlaag op. “In het begin hadden we wat speldenprikken en ging het wel aardig,” zei trainer Peter Hoekstra. “De wedstrijd ging gelijk op en eigenlijk was er niet zoveel aan de hand.” De thuisploeg kreeg een goede kans maar verder gebeurde er tot de rust weinig. Na de hervatting maakte Roda JC twintig minuten voor tijd de enige treffer. Hoekstra: “Roda nam na rust het heft in handen en wij konden geen druk op de bal krijgen. Na het doelpunt kwamen wij wat meer in ons spel en wisten ook wel een bepaalde druk uit te oefenen. Richting de goal werden we wat dreigend maar de kansjes konden we niet benutten. Het harde knokken van de jongens kon helaas niet omgezet worden in punten.”
FC GRONINGEN B1 1-3 FC EMMEN B1
1-0 Sam Crowther (39.), 1-1 (46.pen.), 1-2 (49.), 1-3 (58.)
opstelling FCG B1 Joep van de Haar, Ousmane Barry, Ken Raghoebar, Tapmahoe Sopacua (68.Teun Cools), Oege Sietse van Lingen, Tom van de Looi, Daniel van Kaam, Mark Westra (62.Mees Gootjes), Sam Crowther, Martijn van Maastrigt (62.Ludovit Reis), Jhurrey Margaritha.
De B-junioren van FC Groningen leden op eigen veld een teleurstellend verlies tegen FC Emmen. De ploeg van trainer Sander van Gessel was in de eerste helft wel bovenliggend maar was nauwelijks dreigend. Enkel Ousmane Barry (schot in het zijnet) en Tapmahoe Sopacua (schot gekeerd) waren gevaarlijk voor het doel. Vlak voor rust kwam de FC toch op voorsprong. Mark Westra zag een hard schot gekeerd maar in de rebound was Sam Crowther trefzeker. Na rust waren de Drenten uiterst effectief en in de eerste acht minuten na rust werd het duel op zijn kop gezet. De Groningers probeerden het wel maar het was voorin onmachtig. Daniel van Kaam was nog het dichtst bij de aansluitingstreffer maar in kansrijke positie mikte hij over.
FC GRONINGEN C1 8-1 DE GRAAFSCHAP C1
1-0 Giovanni Zwikstra (3.), 2-0 Kian Slor (5.), 3-0 Giovanni Zwikstra (13.), 3-1 (22.), 4-1 Giovanni Zwikstra (25.), 5-1 Thomas Poll (36.), 6-1 Thomas Poll (59.), 7-1 Joshua Sion (68.), 8-1 Max Hamelink (70.)
opstelling FCG C1 Daan Reiziger, Julian Fluks, Leonel Miguel (63.Daan Scholtens), Pim Betzema, Thomas Poll, Max Hamelink, Joel van Kaam, Joris Reiziger, Giovanni Zwikstra (40.Joshiua Sion), Remco Balk (40.Romano Postema), Kian Slor (50.Quinten Anakotta).
Met een monsterzege stapte FC Groningen C1 van het veld. De thuisploeg schoot uit de startblokken en stond in een mum van tijd al op een ruime voorsprong. “Wat we vooral goed deden is dat we profiteerden van de ruimte achter hun verdediging,” analyseerde trainer Bote Talsma. “We wisselden korte passes af met lange diepteballen en hadden in de eerste helft meer kunnen scoren.” Giovanni Zwikstra scoorde voor rust driemaal. Ook in de tweede 35 minuten werd het net volop gevonden. Thomas Poll was verantwoordelijk voor twee van de vier goals. Talsma: “Zij zakten iets verder in waardoor het moeilijker werd om kansen te creeeren. Desondanks hadden we nog veel de bal. De omschakeling van aanvallen naar verdediging vond ik na rust beter dan ervoor. Dit zorgde er tevens voor dat we veel balbezit hadden en nauwelijks een kans tegen kregen. Ik ben hartstikke tevreden over de strijd die de jongens hebben geleverd en hoe ze vandaag hebben samengewerkt.”
VITESSE D1 3-1 FC GRONINGEN D1
1-0 (33.), 1-1 Olivier van der Tuin (35.), 2-1 (43.), 3-1 (45.)
opstelling FCG D1 Liam Tyler, Milan Drayer, Emircan Gulge, Sietze de Klerk, Jesse Glasbergen, Stijn Hensema, Bjorn Meijer, Rida Ajouaou, Olivier van der Tuin, Luciano Valente, Maurilio de Lannoy. Wissels: Bastiaan Renkema, Jorg Schreuders, Redzer Veenkamp, Owen van den Vlag, Rob Vegt, Aaron van den Berg.
“We speelden in de eerste helft echt een fantastische wedstrijd,” zei trainer Arjen Jorritsma. “Aanvankelijk hadden we wat moeite maar daarna stonden we goed georganiseerd. We lieten het echter na om te scoren.” Snel na rust namen de Gelderlanders de leiding. Olivier van der Tuin maakte daarop snel weer gelijk. De FC kreeg een kans om aan de leiding te komen maar benutte die niet. De thuisploeg liep daarna uit naar een overwinning. “Na de gelijkmaker wilden wij het verschil maken maar dat deden juist zij,” zei Jorritsma. “Vitesse deed er een schepje bovenop en wij konden het hoge niveau van de eerste helft niet vasthouden. Het is jammer dat we verloren hebben. Voor rust hadden we een goede spelopvatting en zetten we hun goed onder druk. We konden dit echter niet een hele wedstrijd vol houden.”
FC GRONINGEN D2 10-0 HOOGEZAND D1
1-0 Jorte Geertsma (16.), 2-0 David van der Werff (24.), 3-0 Maxim Mariami (27.), 4-0 Jay Kuiper (36.), 5-0 Revelino Slagveer (42.), 6-0 Gilanni Bos (50.), 7-0 Revelino Slagveer (51.), 8-0 Xander de Wilde (53.pen.), 9-0 Thom van Bergen (54.), 10-0 Milan Schaaphok (60.)
opstelling FCG D2 Swen Venema, Fofin Turay, Maxim Mariani, Jay Kuiper, Wouter Prins, Revelino Slagveer, Jorte Geertsma, David Brouwer, Thom van Bergen, David van der Werff, Jayden Plassaer. Wissels: Romano Huizinga, Gilanni Bos, Xander de Wilde, Nilay van der Ploeg, Roy Mos, Mlan Schaaphok, Menno Mulder.
Door zelf te winnen en het onverwachte verlies van koploper Be Quick 1887 D1 is FC Groningen D2 weer helemaal terug in de race om het kampioenschap. Het duel op Corpus den Hoorn begon moeizaam en na een kwartier spelen, waarin de ploeg van trainer Byron Bakker slordig speelde, waren slechts een tweetal mogelijkheden gecreeerd. Nadat Jorte Geertsma beheerst de openingstreffer liet aantekenen ging het snel en ook stukken beter met de thuisploeg. Via David van der Werff en Maxim Mariani kon met een goed gevoel de rust in worden gegaan. In het tweede half uur was het definitief gedaan met de tegenstand van de gasten. De ene na de andere aanval was dreigend en er vielen een aantal fraaie goals te noteren. Uit de allerlaatste actie schoot Milan Schaaphok met een uiterste en verre doelpoging de tiende treffer binnen.
Teams Locatie Leeuwarden
1-0 Kevin de Vries (14.), 2-0 Jorn Jongsma (17.), 3-0 Jorn Jongsma (20.), 4-0 Quinten Lamsma (23.), 5-0 Deno Alejo (25.), 6-0 Jorn Jongsma (38.), 7-0 Koen Kribben (40.), 8-0 Jhondly van der Meer (43.), 9-0 Koen Kribben (51.), 10-0 Jhondly van der Meer (58.), 10-1 (66.), 11-1 Jhondly van der Meer (67.)
opstelling SCC C1 Tristan Boersma, Maurice Lap (36.Jens van der Heide), Milan de Koe, Thimo de Jong, Feike Zijlstra, Jhondly van der Meer, Kevin de Vries (36.Martijn Ferwerda), Quinten Lamsma (36.Koen Kribben), Deno Alejo (36.Willem de Boer), Jorn Jongsma, Youri Sletering (36.Sil Bos).
FC UTRECHT D1 1-0 SC CAMBUUR D1