FC Groningen D2 komt één goal tekort voor halve finale.

Zondag 27 juni 2010 om 19:46

De jongste FC jeugd verblijft sinds woensdag in Spanje om komend weekend deel te nemen aan een groot toernooi in Carballo, Galicië. Elftalleider en reporter ter plaatse Kick Mulder bericht dagelijks vanuit Spanje. Dag 4.

Het is de mannen van trainer Peter Hoekstra niet gelukt om de halve finales te bereiken van het Torneo Concello de Carballo. Na een lange zaterdag, waarop maar liefst 6 poulewedstrijden gespeeld werden, werd achteraf duidelijk dat we één goal tekort kwamen.

De eerste wedstrijd tegen Montaneros BG werd met 2-1 gewonnen. Delano Goeree en Jannik Schoon scoorden voor de rust, Montaneros in de laatste minuut van het tweede bedrijf.

Toen volgde de wedstrijd tegen Atletico Madrid. Razendsnel kwamen de Spanjaarden op 1-0, maar Dennis Molema maakte nog voor de rust gelijk. Hoewel FC hier misschien wel het beste voetbal van de hele dag liet zien, was Atletico een maatje te groot: de 2-1 viel na 10 minuten en vanaf de aftrap in de tweede helft besliste de Madrilenen de wedstrijd 1-3.

De wedstrijd tegen Condado eindigde zoals het begon ondanks een enorm overwicht van Groningen. Enkele dotten van kansen werden om zeep geholpen. Later op de dag bleek dit cruciaal.

Na de lunch in het hotel te hebben genuttigd, was het tijd voor een flinke siësta. Het toernooi ging pas om 17 uur weer verder met de wedstrijd tegen Deportivo de La Coruna. We doen voor de meeste ploegen niet onder, maar we worden veelal in de omschakeling geklopt door de Spaanse ploegen, die er razendsnel uit kunnen komen. Jannik Schoon maakte na knap voorbereidend werk van de andere Duitser, Eike Begemann, de 1-0, maar toch werd die voorsprong uit handen gegeven. Jasper Kingma zorgde echter in het eindsignaal alsnog voor de volle drie punten door een prachtige aanval af te ronden. Even was er onduidelijkheid, maar de Spaanse scheidsrechter keurde de goal gewoon goed.

Tegen Celta de Vigo werd uitermate knullig verloren. Delano Goeree maakte tot twee keer toe de aansluitingstreffer, maar het bleek niet genoeg. Deze wedstrijd verloren we met 3-2 en de halve eindstrijd leek uit het zicht te zijn verdwenen. Maar in deze poule van 8 waarin iedereen eenmaal tegen elkaar uitkomt, liet iedereen punten liggen, waardoor we het in de laatste wedstrijd helemaal in eigen handen hadden.

Tegen de lokale voetbalscchool Luis Calvo was een kleine nederlaag met één goal verschil goed genoeg om de halve finales te bereiken. Zover kwam het echter niet: eigen fouten deden ons de das om en de Spanjaarden scoorden twee keer. Pas na deze achterstand gooide de FC alles op de aanval en leek de o zo belangrijke aansluitingstreffer te worden gemaakt. Daan Wijma zijn knal in de slotminuut belandde helaas op de lat waardoor we op doelsaldo de eerste vier misliepen. Heel zuur en de jongens zaten helemaal stuk in de kleedkamer.

Later op de avond tijdens het diner in het hotel was de strijdvaardigheid al weer te horen: nu maar 5e worden dan…