string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen D2 klaar voor het grote werk.

Vrijdag 25 juni 2010 om 10:55

De jongste FC jeugd verblijft sinds woensdag in Spanje om komend weekend deel te nemen aan een groot toernooi in Carballo, Galicië. Elftalleider en reporter ter plaatse Kick Mulder bericht dagelijks vanuit Spanje. Dag 2.

Het ontbijt vanmorgen om half 9 was voor enkele stafleden aan de vroege kant, terwijl de jongens al vanaf 7 uur de rest van het hotel lieten weten dat er Nederlanders verblijven in Carballo. Onder een strak blauwe hemel werd er daarna pittig getraind in het stadionnetje waar we aankomend weekend enkele topclubs uit Spanje zullen treffen.
Maar ondanks deze inspanning is rusten niet aan deze jonkies besteed. Anderhalf uur niks doen en lekker op je kamer blijven is eigenlijk voor iedereen teveel gevraagd. Allerlei smoezen werden verzonnen om de kamer maar te mogen verlaten en zelfs een sluiproute uit het raam werd door een enkeling geprobeerd. Tevergeefs: de stafleden zien alles…
De lunch is in Spanje gewoon een warme maaltijd. Als dit de gewoonte is, snap je niet waarom Xavi en Iniesta zulke tengere mannetjes zijn gebleven…
Het middagprogramma was wederom op het strand, dit keer op het stadsstrand van La Coruna, pal naast het stadion van Deportivo. Tevens hadden enkele ouders een verrassing voor ons in petto: Delano en Brandon vieren aanstaande maandag hun verjaardagen en om dat alvast te vieren werden we uitgenodigd om in het hotel waar de familie Hartsuiker verblijft, taart te komen eten. Het zou ongeveer 20 minuten lopen moeten zijn. Uitgeput en uitgedroogd kwamen we na een stadswandeling van ruim anderhalf uur eindelijk aan bij het hotel, kennelijk werkt Google Maps toch niet zo goed in Galicië.
Maar de verzorging aldaar maakte een hoop goed: ruim anderhalf uur zwemmen, eten en drinken fleurde het humeur van de jongens weer helemaal op. Helaas hebben we de wedstrijd van het Nederlands Elftal niet kunnen kijken omdat de Spanjaarden de voorkeur gaven aan Japan-Denemarken. Lorenzo Valente was overigens al zo teleurgesteld dat Italië naar huis moet, dat hij als eerste op bed ging. De rest van de spelers volgde vandaag al snel, de lange vermoeiende dagen beginnen hun tol te eisen. Morgen gaat het beginnen, en als we kijken naar de voorbereiding op dit toernooi, belooft het een mooie oogst te worden!

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’