FC Groningen D2 juicht in Haren.

Zondag 22 juni 2014 om 17:39

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is FC Groningen D2 de sterkste gebleken op het Hendrik Nijboer toernooi in Haren.

De ploeg van trainer Bote Talsma begon de poulefase tegen Velocitas D1. Na een aanval over meerdere schijven belandde de bal bij Maurilio de Lannoy die keurig Luciano Valente bediende. Valente maakte het karwei af en zette groenwit binnen vijf minuten op voorsprong. De FC was twintig minuten lang de bovenliggende partij. Rida Ajouaou schoot tweemaal naast terwijl een poging van Sietze de Klerk een prooi werd voor de doelman. Uiteindelijk was het De Lannoy die uit een voorzet van De Klerk de eindstand op 2-0 bepaalde.
In het tweede duel kende FC Groningen D2 ook geen problemen met Oliveo D1 uit Pijnacker. Wederom werd snel een voorsprong genomen want al na drie minuten schoot Olivier van der Tuin hard raak. Nog geen zestig seconden later was het Maurilio de Lannoy die de voorsprong verdubbelde. Nadat Sietze de Klerk een inzet gered zag was het Van der Tuin die twee minuten voor tijd met een afstandsschot de stand naar 3-0 tilde. In de slotminuut scoorde de opponent nog tegen.
Ook GVAV Rapiditas D2 moest er daarna aan geloven. In de eerste tien minuten viel weinig te bleven. Rob Vegt schoot naast terwijl de stadgenoot uit een hoekschop een kopbal over de lat zag gaan. Uit een hoekschop van Milan Drayer kopte Rida Ajouaou wel zuiver raak. Het ging snel want in een tijdsbestek van negen minuten troffen de Groningers liefst vijfmaal doel. Olivier van der Tuin (prachtig schot in de kruising), Jamai Bont, wederom Van der Tuin en Milan Drayer (rake inzet na een gift van de doelman) bepaalden de eindstand op 5-0.
Dankzij de andere uitslagen in de poule was FC Groningen D2 na drie wedstrijden al niet meer in te halen als koploper en was de finaleplaats reeds een feit. De slotwedstrijd tegen Be Quick 1887 D1 was de minste van de vier wedstrijden waarin tevens weinig gecreeerd werd. In de 16de minuut kreeg de Good Old de beste kans maar doelman Owen van der Vlag keerde een kopbal op fraaie wijze. Pas twee minuten voor tijd kreeg de FC een goede mogelijkheid. De inzet van Maurilio de Lannoy was echter te slap.
In de finale was GVAV Rapiditas D1 de tegenstander. Deze begon een uur voor aanvang van de eerste training van FC Groningen en dus was het al een drukte van belang rondom het veld. In de openingsfase belandde een vrije trap van Olivier van der Tuin over het doel. Maurilio de Lannoy werd in de derde minuut prima aangespeeld en tikte de bal behendig over de doelman: 1-0. Met nog zeven minuten op de klok keerde de Groningse defensie een kopbal van de lijn waardoor een doelpunt van GVAV vooralsnog uitbleef.
Daarna braken twee sensationele minuten aan. Rida Ajouaou zette goed door en legde panklaar af op Luciano Valente die eenvoudig kon binnen tikken. De tegenstander gaf echter geen krimp en scoorde meteen daarop de aansluitingstreffer. Alsof dat nog niet genoeg was gooide de FC het duel onmiddellijk op slot. Vanaf de aftrap was het weer Ajouaou die vanaf de flanken gevaarlijk werd en beheerst de 3-1 liet aantekenen. Bij die stand bleef het waardoor de jonge ploeg uit handen van Bas Roorda de eerste prijs in ontvangst mocht nemen.
Poulewedstrijden:
FC GRONINGEN D2 2-0 VELOCITAS D1
1-0 Luciano Valente (4.), 2-0 Maurilio de Lannoy (15.)
FC GRONINGEN D2 3-1 OLIVEO D1
1-0 Olivier van der Tuin (3.), 2-0 Maurilio de Lannoy (4.), 3-0 Olivier van der Tuin (18.), 3-1 (20.)
FC GRONINGEN D2 5-0 GVAV RAPIDITAS D2
1-0 Rida Ajouaou (10.), 2-0 Olivier van der Tuin (13.), 3-0 Jamai Bont (14.), 4-0 Olivier van der Tuin (17.), 5-0 Milan Drayer (19.)
FC GRONINGEN D2 0-0 BE QUICK 1887 D1
Finale:
FC GRONINGEN D2 3-1 GVAV RAPIDITAS D1
1-0 Maurilio de Lannoy (4.), 2-0 Luciano Valente (16.), 2-1 (17.), 3-1 Rida Ajouaou (18.)
OEFENWEDSTRIJDEN
Teams Locatie Groningen
FC GRONINGEN C2 5-1 AZ C2
1-0 Joshua Sion (8.pen.), 2-0 Max Hamelink (15.), 3-0 Remco Balk (17.), 4-0 Remco Balk (31.), 4-1 (33.), 5-1 Tariq Lancelot (41.)
FC GRONINGEN D1 3-6 AZ D1
Doelpunten: Kian Slor 2, Romano Postema