FC Groningen D2 hervat de competitie flitsend en doelpuntrijk.

Dinsdag 25 februari 2014 om 10:32

In de Tweede Divisie F is het jongste jeugdteam van RVO FC Groningen/Cambuur ook na twaalf wedstrijden nog altijd zonder puntenverlies. Het was de enige competitiewedstrijd van vandaag. De overige teams wonnen hun oefenduels terwijl D1 een mini-toernooi bij AFC winnend afsloot.

Teams Locatie Groningen
Competitie:
FC GRONINGEN D2 9-2 DRACHTSTER BOYS D1
1-0 Romano Postema (2.), 2-0 Romano Postema (12.), 3-0 Kian Slor (17.), 4-0 Romano Postema (18.), 5-0 Kian Slor (19.), 6-0 Kian Slor (23.), 6-1 (24.), 7-1 Romano Postema (25.), 8-1 Romano Postema (35.), 8-2 (41.), 9-2 Corvin Braun (51.)

opstelling FCG D2 Stein Barkhuis, Jort Stuiver, Yannick Hettinga, Marco Hut, Jimi van Halen, Job van Dijk, Joel van Kaam, Jesper de Backer, Romano Postema, Tom van der Werff, Kian Slor. Wissels: Tijs Mulder, Daan Scholtens, Corvin Braun, Nout de Groot, Max Wolfs.
De eerstejaars D-pupillen hebben de competitie in de Tweede Divisie F hervat met een monsterzege op Drachtster Boys D1. Het was al snel raak voor de ploeg van trainer Bote Talsma. Kian Slor zag zijn schot gekeerd maar Romano Postema was in de rebound trefzeker. Niet veel later raakte Postema de paal na een goede actie in de zestien. In de twaalfde minuut werd de voorsprong verdubbeld. Postema kon intikken na een voorzet van Joel van Kaam.
Stein Barkhuis voorkwam daarna een tegentreffer waarna de Groningers in een mum van tijd uitliepen naar een 5-0 voorsprong. In een tijdsbestek van drie minuten tilde de thuisploeg via tweemaal Kian Slor en wederom Postema de stand naar 5-0. Dankzij een uithaal van ruim twintig meter schoot Slor wederom raak. De Friese opponent deed nog wat terug waarop Postema zijn vierde doelpunt van de dag scoorde en de ruststand op 7-1 bepaalde.
Een prima eerste helft derhalve van groenwit dat zich goed revancheerde na het bekerverlies van een week eerder in Hoogezand. De ploeg hield het veld breed, zocht telkens de vrije man op de flanken en dat leverde veel gevaar op. Na rust stond Postema op de juiste plaats om een hoekschop van Jesper de Backer van dichtbij in te schieten. In de 41ste minuut een bijzondere goal van de verdediger van Drachtster Boys die vanaf de eigen zestien de bal veroverde en middels een rush van tachtig meter de 8-2 binnen wist te knallen.
Joel van Kaam raakte nog de kruising. De aanval liep door en Corvin Braun schoot fraai de negende treffer hoog in het doel. Van Kaam kreeg daarna de beste kans om de tien vol te maken maar in kansrijke positie schoot hij naast. In de slotminuten kregen de gasten nog een aantal mogelijkheden maar gescoord werd er niet meer. Volgende week speelt FC Groningen D2 op Corpus de topwedstrijd tegen Hoogezand D1.
Oefenwedstrijden:
FC GRONINGEN B1 11-0 FC NORDENHAM U.17
1-0 Twan Nieboer (15.), 2-0 Stan Haanstra (21.), 3-0 Stan Haanstra (30.), 4-0 Tyson dos Santos (32.), 5-0 Gerald Postma (37.), 6-0 Twan Nieboer (39.), 7-0 Peter van Son (50.), 8-0 Peter van Son (53.), 9-0 Peter van Son (56.), 10-0 Mohammed Abdoel Karim (63.), 11-0 Mohammed Abdoel Karim (80.)

FC GRONINGEN B2 4-1 SPARTA NIJKERK B1
1-0 Noel Wever (3.), 2-0 Noel Wever (6.), 3-0 Dylan Leurink (11.), 3-1 (39.), 4-1 Noel Wever (61.)

FC GRONINGEN C1 4-2 HOLLANDIA C1
1-0 Daniel van Kaam (21.), 2-0 Daniel Teune (23.), 3-0 Martijn van Maastrigt (34.), 4-1 Mark Westra (62.), 4-2 (67.)

FC GRONINGEN C2 6-1 SPARTA NIJKERK C1
1-0 Lion Kalentjev (3.), 2-0 Orkun Kokcu (8.), 3-0 Ken Raghoebar (22.), 4-0 Lion Kalentjev (25.), 5-0 Lion Kalentjev (35.), 5-1 (50.), 6-1 Jearl Margaritha (55.)
Mini-toernooi AFC:
FC GRONINGEN D1 3-1 NEC/FC OSS D1 (Giovanni Zwikstra 2, Remco Balk)
FC GRONINGEN D1 2-1 AFC D1 (Mark Ploeger, Joris Reiziger)
Dankzij twee overwinningen ging FC Groningen D1 in Amsterdam met de toernooizege aan de haal. In de eerste wedstrijd werd NEC/FC Oss D1, ook uitkomend in de Eerste Divisie C, met 3-1 verslagen. Trainer Arjen Jorritsma over dat duel: “Van onze kant vond ik dat een matige wedstrijd waarin we veel balverlies leden. Het leek ook wel of de jongens zenuwachtig waren.”
Vervolgens troffen de Groningers het thuisspelende AFC D1. In dat duel kwam de FC op een 0-1 achterstand. Via twee uitstekende doelpunten werd alsnog gewonnen. “Ook nu begonnen we wat magertjes. Maar in de tweede helft hebben we de schouders eronder gezet en vond ik ons erg goed spelen. De jongens hebben het in deze wedstrijd goed opgepakt,” aldus trainer Jorritsma.
Teams Locatie Leeuwarden
Oefenduel:
SC CAMBUUR D1 6-2 HOLLANDIA D1
1-0 Feike Zijlstra (15.), 1-1 (34.), 1-2 (37.), 2-2 Kian Visser (40.), 3-2 Kian Visser (45.), 4-2 Youri Sletering (48.), 5-2 Job Zwager (50.), 6-2 Quinten Lamsma (52.)
De D-pupillen van SC Cambuur speelden tegen de leeftijdsgenoten van Hollandia een vriendschappelijke wedstrijd. Afgelopen donderdag waren staf en spelers echter al de hele dag bijeen in het Cambuur Stadion voor de zogeheten stadiondag. Michiel Buursma, die samen met Elwin van Keulen en Fedrik Houtstra de trainersstaf van Cambuur D1 vormt, over die dag.
“Zo’n hele dag proberen we samen door te brengen met de bedoeling een aantal teamactiviteiten uit te voeren. Zo zijn de spelers in de rol van trainer geduwd en moesten ze aan de hand van een casus een wedstrijd in de competitie voorbereiden. Na het ochtendprogramma volgde een sportlunch en vervolgens kregen we bezoek van Noel Wever, speler van FC Groningen B2. Hij vertelde over zijn route als speler en wat hij onderweg allemaal is tegengekomen.
Spelers konden tenslotte ook vragen aan hem stellen. Op het eind van deze dag werkten we in het stadion een training af. Er zijn een hoop dingen waar ze mee bezig zijn en de spelers ervaren een stadiondag dan ook als leuk.” Nu stond dus de wedstrijd tegen Hollandia op het programma. Halverwege de eerste helft scoorde Feike Zijlstra waardoor de ploeg uit Leeuwarden met een 1-0 voorsprong ging rusten.
Toch stemde het spel trainer Buursma allerminst tevreden. “Voor rust ging er niet zoveel goed. We waren slordig in de opbouw en hanteerden ook te snel de lange bal. Daarnaast werden taken niet goed uitgevoerd. Ons doelpunt viel uit een ingestudeerde corner. Maar we kwamen goed weg in de eerste helft. Er waren kansen over en weer en 3-3 was bijvoorbeeld ook geen verkeerde stand geweest.”
In het tweede half uur ging bij Cambuur het druk zetten veel beter af. Desondanks kwamen de gasten tweemaal goed door over links en kwamen ze aan het Kalverdijkje zelfs op voorsprong. “Daarna was het Cambuur-tijd,” vertelde Michiel Buursma. “Onder bijzondere omstandigheden boog Kian Visser met twee doelpunten de achterstand om in een 3-2 voorsprong. Een fantastische prestatie van hem.”
De thuisploeg was daarna niet meer te houden, scoorde vrij snel na elkaar een aantal doelpunten en won de wedstrijd uiteindelijk met ruime cijfers. “In de tweede helft konden we elkaar veel beter vinden en heb ik ook veel meer van ons spel genoten. Ook maakten we een aantal prima goals. Youri scoorde prachtig op aangeven van Kian en de laatste twee doelpunten waren goed opgebouwd vanuit ons middenveld.”