FC Groningen D2 de sterkste in Haren.

Zondag 23 juni 2013 om 18:23

De eerstejaars D-pupillen van FC Groningen hebben het Hendrik Nijboer toernooi gewonnen. De ploeg van trainer Bote Talsma nam in de finale tegen Be Quick 1887 D1 de strafschoppen beter.

De dag in Haren begon, net als een jaar geleden, regenachtig. In de eerste poulewedstrijd had de FC geen kind aan GRC Groningen D1. De combinaties liepen prima en middels steekballen werden de nodige kansen gecreeerd. De tegenstander kon na de openingstreffer van Jesper de Backer nog wel meteen wat terug doen, in de resterende tijd zette FCG het krachtsverschil om in de nodige doelpunten.
Helpman D1 was de opponent in de tweede wedstrijd. De blauwwitten kregen de eerste grote kans maar de Groningse doelman redde bekwaam. Daan Scholtens en Joel van Kaam waren dichtbij maar het duurde tot drie minuten voor tijd voordat FCG ook daadwerkelijk aan de leiding kwam. Wederom De Backer opende de score waarna Job van Dijk er ook nog 2-0 van maakte.
Ook in het derde pouleduel werden de drie punten gepakt. Romano Postema schoot al na drie minuten raak. Dezelfde speler had ook het laatste woord in de overtuigende winst op de leeftijdsgenoten van GVAV Rapiditas. Het laatste duel tegen Velocitas D1 ging verrassend verloren. De Backer kreeg een goede mogelijkheid om de FC aan de leiding te schieten maar miste. In de slotfase van de wedstrijd was Velo net wat gretiger en doeltreffender.
Met negen punten behaalde FC Groningen D2 wel de eerste plaats in de poule. In de finale was Be Quick 1887 D1, dat alle pouleduels had gewonnen, de tegenstander. Romano Postema kreeg twee kansen op een vroege voorsprong maar de Good Old hield de nul. In de zesde minuut was het wel raak dankzij Postema. Halverwege de wedstrijd kwam Be Quick meer opzetten maar wist de Groningse defensie stand te houden. Vier minuten voor tijd viel toch de 1-1. In de slotfase was Kian Slor nog dichtbij de winnende goal.
Strafschoppen moesten gaan uitmaken wie zich winnaar van het Hendrik Nijboer mocht gaan noemen. FCG was trefzeker en schoot alle penalties raak. Doelman Stein Barkhuis ontpopte zich vervolgens als held van de wedstrijd door twee inzetten te keren. Een mooi toernooi waarin FC Groningen D2 liet zien over de nodige vaardigheden en capaciteiten te beschikken en waarin het als team al prima voor de dag kwam.
Poulewedstrijden:
FC GRONINGEN D2 5-1 GRC GRONINGEN D1
1-0 Jesper de Backer (5.), 1-1 (6.), 2-1 Tom van der Werff (10.), 3-1 Kian Slor (14.), 4-1 Corvin Braun (15.), 5-1 Romano Postema (18.)
FC GRONINGEN D2 2-0 HELPMAN D1
1-0 Jesper de Backer (17.), 2-0 Job van Dijk (19.)
FC GRONINGEN D2 5-0 GVAV RAPIDITAS D2
1-0 Romano Postema (3.), 2-0 Kian Slor (9.), 3-0 Kian Slor (14.), 4-0 Marco Hut (19.), 5-0 Romano Postema (20.)
FC GRONINGEN D2 1-2 VELOCITAS D1
0-1 (14.), 0-2 (18.), 1-2 Yannick Hettinga (19.)