FC Groningen D2 blijft aan de winnende hand.

Dinsdag 09 december 2014 om 21:13

FC Groningen D2 blijft in het spoor van de koploper na een ruime overwinning op Be Quick D1 uit Dokkum. FC Groningen C2 heeft daarentegen afscheid moeten nemen van het bekertoernooi.

Teams Locatie Groningen
FC GRONINGEN C2 0-1 FRISIA C1
0-1 (13.)
opstelling FCG C2 Nick van Leeuwen, Julian Fluks, Leonel Miguel, Pim Betzema, Giovanni Zwikstra, Max Hamelink, Tariq Lancelot (36.Gerwin Heidema), Quinten Anakotta (46.Joris Reiziger), Remco Balk, Jules Anakotta (36.Joshua Sion), Sven Jager (46.Jarno Deuring).
Voor de onder-14 ploeg van FC Groningen zit het bekeravontuur erop. Het enige doelpunt viel vroeg in de wedstrijd. De gasten uit Leeuwarden profiteerden van een fout van doelman Nick van Leeuwen. Voor beide doelen gebeurde in de eerste 35 minuten weinig. Op aangeven van Quinten Anakotta miste Jules Anakotta een grote kopkans. De gasten misten na een snelle uitbraak voor een leeg doel. Na rust zorgde de ploeg van trainer Gerard Wiekens voor veel meer dreiging. Een schot van Joshua Sion miste maar net doel terwijl Remco Balk, Jarno Deuring en Giovanni Zwikstra goede mogelijkheden onbenut lieten. Het fysiek veel sterkere Frisia bleef ook gevaarlijk en zagen onder meer inzetten op paal en lat belandden. De laatste grote kans was voor Jarno Deuring maar zijn schot miste kracht.
FC GRONINGEN D2 4-0 BE QUICK DOKKUM D1
1-0 Revelino Slagveer (14.), 2-0 Maurilio de Lannoy (18.), 3-0 Luciano Valente (33.), 4-0 Milan Drayer (59.)
opstelling FCG D2 Owen van der Vlag, Stijn Hensema, Redzer Veenkamp, Emircan Gulge, Rob Vegt, Sietze de Klerk, Bjorn Meijer, Luciano Valente, Rida Ajouaou, Revelino Slagveer, Maurilio de Lannoy. Wissels: Olivier van der Tuin, Milan Drayer, Bastiaan Renkema, Jamai Bont, Liam Tyler, Jesse Glasbergen.
In de Tweede Divisie F heeft FC Groningen D2 de smaak goed te pakken. De ploeg van trainer Bote Talsma won voor de vijfde maal op rij en blijft daardoor in het spoor van de koploper. Toch creeerden de Groningers tegen de hekkensluiter uit Dokkum aanvankelijk maar moeizaam kansen. Een vrije trap van Luciano Valente raakte de dwarsligger en Rida Ajouaou was tot tweemaal toe dichtbij. Uit een hoekschop van Maurilio de Lannoy schoot Revelino Slagveer halverwege de eerste helft raak. Vier minuten later verdubbelde De Lannoy de voorsprong. Vlak na rust was Luciano Valente trefzeker. In de fase daarop kreeg groenwit veel kansen maar werd er niet gescoord. Olivier van der Tuin was een paar keer dreigend en raakte de paal. Ook de doelman van BQ Dokkum voorkwam een aantal Groningse doelpunten. In de slotminuut zorgde Milan Drayer met een fraai schot voor het slotakkoord.
Oefenduel:
HELPMAN C1 6-2 FC GRONINGEN D1
Doelpunten: Tijs Mulder en Joel van Kaam
Teams Locatie Leeuwarden
Oefenduel:
SC CAMBUUR C2 3-3 ASC WATERWIJK O14
1-0 David Kazimier (14.), 1-1 (15.), 2-1 David Kazimier (17.), 3-1 Kian Visser (38.), 3-2 (40.), 3-3 (70.)