FC Groningen D1 pakt op Corpus een punt tegen FC Utrecht D1.

Dinsdag 13 oktober 2015 om 20:56

Een prima dag voor onze jeugdteams. Ruime zeges waren er voor de bovenbouwteams waaronder een 3-0 zege van onze A-junioren in Heerenveen. D1 moest genoegen nemen met een puntendeling.

Teams Locatie Groningen
SC HEERENVEEN A1 0-3 FC GRONINGEN A1
0-1 Yassine Zakir (47.), 0-2 Mathijs Elderman (73.), 0-3 Gerald Postma (90.)

opstelling FCG A1 Erwin Heidekamp, Tim Riksman (66.Niels Ridderstap), Twan Nieboer, Mohammed Abdoel Karim, Mathijs Elderman, Marijn Ploem, Matthijs Hardijk (73.Rutger Etten), Gerald Postma, Stan Haanstra (46.Mehmet Gencer), Yassine Zakir, Ozan Kokcu (87.Daniel Bouman).
De ploeg van trainer Peter Hoekstra behaalde op Skoatterwald een prachtige overwinning op SC Heerenveen. Voor rust gebeurde nagenoeg niets maar na de hervatting schoten de Groningers uit de startblokken. Met een stiftbal zorgde Mehmet Gencer voor het eerste gevaar. Na voorbereidend werk van Mathijs Elderman en Ozan Kokcu schoot Yassine Zakir de FC aan de leiding. In de 73ste minuut werd de voorsprong verdubbeld. Mathijs Elderman kopte raak na een voorzet van Ozan Kokcu. Een minuut later waren de Friezen voor de eerste maal dreigend bij de Groningse goal. In blessuretijd scoorde Gerald Postma uit een klutssituatie de derde treffer. FC Groningen A1 blijft meedoen voor een plaats in de top-8 wat na de winterstop recht geeft op een plaats in de eredivisie.
FC GRONINGEN B1 4-2 NAC BREDA B1
1-0 Wilko van der Kooi (28.), 2-0 Wilko van der Kooi (40.), 3-0 Tom van de Looi (40.), 4-0 Daniel van Kaam (49.), 4-1 (64.), 4-2 (75.)
opstelling FCG B1 Mats Roorda, Ousmane Barry, Ken Raghoebar (41.Luka Prljic), Tapmahoe Sopacua, Oege Sietse van Lingen, Tom van de Looi, Daniel van Kaam, Ludovit Reis (53.Darlin van der Werff), Teun Cools (67.Dam Crowther), Martijn van Maastrigt, Wilko van der Kooi (53.Steyn Strijker).
En dat is 21 uit 7. De B-junioren van FC Groningen versloegen NAC Breda en wonnen zodoende ook de zevende wedstrijd van dit seizoen. Toch kregen de Brabantse gasten een uitgelezen kans om aan de leiding te komen maar doelman Mats Roorda redde. De ploeg van Sander van Gessel was aan het einde van de eerste helft effectief. Na een individuele actie rondde Wilko van der Kooi met een schot vanaf de zestien doeltreffend af. In blessuretijd troffen de Groningers nog eens tweemaal doel. Van der Kooi scoorde zijn tweede waarna Tom van de Looi een hoekschop van Martijn van Maastrigt binnenknikte. Na rust kwam het eerste wapenfeit op naam van Teun Cools die een kopbal gered zag. Daniel van Kaam werd vervolgens vrij voor de goalie gespeeld en scoorde beheerst de vierde treffer. NAC Breda kwam daarna wat meer opzetten en zag dat beloond met twee doelpunten.
ZEEBURGIA C1 0-4 FC GRONINGEN C1
0-1 Remco Balk (22.), 0-2 Giovanni Zwikstra (25.), 0-3 Giovanni Zwikstra (62.), 0-4 Thomas Poll (63.)
opstelling FCG C1 Daan Reiziger, Tijs Mulder, Pim Betzema, Leonel Miguel, Thomas Poll (63.Nout de Groot), Max Hamelink, Joel van Kaam, Joris Reiziger, Giovanni Zwikstra, Joshua Sion (55.Jesper de Backer), Remco Balk.
De C-junioren van FC Groningen pakten in Amsterdam de volle buit. De wedstrijd kende een gelijkopgaande openingsfase waarin de FC een aantal kleine kansen kreeg. Zeeburgia probeerde het daarentegen met schoten van buiten het strafschopgebied. “Wij vonden in de opbouw vaak de vrije man,” zei trainer Bote Talsma. “Van daaruit zochten we de diepte en scoorden we ook de doelpunten.” Voor rust kwamen de treffers op naam van Remco Balk en Giovanni Zwikstra. Talsma: “In de tweede helft gaf de tegenstander meer druk naar voren. In die fase was het steeds omschakelen. Er ontstond meer ruimte en daar profiteerden we uitstekend van.” Zwikstra maakte de derde treffer waarna Thomas Poll de 4-0 eindstand bepaalde. “Wij waren vooral in de samenwerking beter dan de tegenstander. Dit was zowel aanvallend als verdedigend het geval. Dat maakte het verschil,” aldus Bote Talsma.
FC GRONINGEN D1 1-1 FC UTRECHT D1
1-0 Olivier van der Tuin (18.), 1-1 (46.)
opstelling FCG D1 Owen van der Vlag, Milan Drayer, Emircan Gulge, Redzer Veenkamp, Jesse Glasbergen, Sietze de Klerk, Revelino Slagveer, Jorg Schreuders, Olivier van der Tuin, Luciano Valente, Bjorn Meijer. Wissels: Stijn Hensema, Rida Ajouaou, Maurilio de Lannoy, Liam Tyler.
De ploeg van trainer Arjen Jorritsma is voor de tweede wedstrijd op rij ongeslagen gebleven. De overwinning bij AFC D1 werd gevolgd door een puntendeling tegen FC Utrecht D1. De eerste mogelijkheid was voor de gasten maar doelman Owen van den Vlag wist redding te brengen. De beste kansen daarna waren voor de thuisploeg. Bjorn Meijer schoot in kansrijke positie voorlangs waarna Olivier van der Tuin de paal raakte. Een paar minuten later kwam Meijer vrij voor het doel maar de doelman redde. In de achttiende minuut was het wel raak. Uit een corner van Luciano Valente tikte Olivier van der Tuin binnen. Na rust gingen de Domstedelingen nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker. Van der Vlag voorkwam de gelijkmaker maar moest halverwege de tweede helft uit een hoekschop wel capituleren. De beste kans voor de FC was voor Van der Tuin die een inzet via de doelman net naast zag gaan. FC Utrecht was de bovenliggende partij maar de Groningers konden een punt uit het vuur slepen.