FC Groningen D1 als poulewinnaar verder in de beker.

Dinsdag 01 september 2015 om 20:49

Drie van de vijf jeugdteams van FC Groningen (B1, C1 en D2) zijn reeds uitgeschakeld in het bekertoernooi. A1 was vrijgeloot terwijl D1 de poulewedstrijden moeiteloos doorkwam. SC Cambuur D1 opende de competitie met een vooruitgespeelde wedstrijd tegen AZ D1.

Teams Locatie Groningen
FC GRONINGEN D1 6-0 FC EMMEN D2
1-0 Luciano Valente (7.), 2-0 Luciano Valente (10.), 3-0 Redzer Veenkamp (12.), 4-0 Jesse Glasbergen (18.), 5-0 Jesse Glasbergen (25.), 6-0 Luciano Valente (51.)
opstelling FCG D1 Liam Tyler, Milan Drayer, Redzer Veenkamp, Stijn Hensema, Rob Vegt, Sietze de Klerk, Maurilio de Lannoy, Revelino Slagveer, Jorg Schreuders, Luciano Valente, Jesse Glasbergen. Wissels: Rida Ajouaou, Emircan Gulge, Bastiaan Renkema, Owen van der Vlag.
Met negen punten uit drie wedstrijden kende de ploeg van trainer Arjen Jorritsma tot nu toe een probleemloze bekercampagne. Tegen de eerstejaars D-pupillen van FC Emmen werd moeiteloos gewonnen. In de eerste helft was een hoofdrol weggelegd voor rechterspits Maurilio de Lannoy die bij alle doelpunten was betrokken. Zijn eerste twee voorzetten werden door Luciano Valente ingekopt. Vervolgens kopte Redzer Veenkamp uit een hoekschop raak. De laatste twee doelpunten in de eerste helft kwamen op naam van Jesse Glasbergen. In het tweede half uur was de tegenstander meer op de Groningse helft te vinden. Toch waren de kansen voor de thuisploeg en uit een daarvan werd nog gescoord. Op een steekbal van Sietze de Klerk scoorde Valente fraai met een lob. Trainer Arjen Jorritsma was gedeeltelijk content met de prestatie van zijn ploeg. “Over de eerste helft ben ik tevreden omdat we veel druk op de bal gaven. Als we dit ook na rust vol kunnen houden dan moet een goed resultaat tegen AZ mogelijk zijn.” FC Groningen D1 opent zaterdag op Corpus de competitie tegen AZ D1.
FC EMMEN D1 6-2 FC GRONINGEN D2
0-1 Jorte Geertsma (3.), 0-2 David van der Werff (15.), 1-2 (17.), 2-2 (28.), 3-2 (32.), 4-2 (33.), 5-2 (40.), 6-2 (43.)
opstelling FCG D2 Roy Mos, Fofin Turay, Xander de Wilde, Jay Kuiper, Milan Schaaphok, Maxim Mariani, Jorte Geertsma, Menno Mulder, Thom van Bergen, David van der Werff, Aaron van den Berg. Wissels: Romano Huizinga, Wouter Prins, David Brouwer, Gilanni Bos, Nilay van der Ploeg, Jayden Plassaer.
Voor de eerstejaars D-pupillen zit het bekertoernooi er na drie poulewedstrijden op. Na een ruime nederlaag in Emmen kwamen de jonge Groningers net tekort voor de runner-up positie. Be Quick 1887 D1 (8-7) bleef FC Groningen D1 (7-7) op doelsaldo nipt voor. Toch zag het er aanvankelijk goed uit. De groenwitte formatie kwam prima uit de startblokken en door goed druk zetten en direct dieptespel werd halverwege de eerste helft een 2-0 voorsprong genomen. De thuisploeg kwam daarna beter in het spel en zette de opbouw van de FC vast. Dit resulteerde na een half uur spelen in een gelijke stand. Na rust kreeg het fysieke verschil tussen de twee teams de overhand. Daardoor kon FC Groningen de bal niet meer in de ploeg houden. Het gevolg was dat FC Emmen de wedstrijd snel besliste door in kort tijdsbestek vier keer te scoren.