FC Groningen contracteert Zweedse aanvaller Abraham

1 februari 2021

FC Groningen heeft zich versterkt met Paulos Abraham. De 18-jarige aanvaller komt met onmiddellijke ingang over van AIK uit Solna. De Zweeds jeugdinternational wordt in eerste instantie een half seizoen gehuurd met een verplichte koopoptie en tekent dan in de zomer van 2021 een vijfjarig contract in het Hitachi Capital Mobility Stadion tot medio 2026. Abraham maakt per direct onderdeel uit van de eerste selectie van hoofdtrainer Danny Buijs en gaat spelen met rugnummer 19.

20210201ABRAHAM023

Paulos Abraham werd op 16 juli 2002 geboren in Solna en doorliep de befaamde voetbalopleiding van Brommapojkarna. De aanvaller werd in maart vorig jaar door topclub AIK gecontracteerd en debuteerde op 14 juni 2020 als 17-jarige in de Allsvenskan, de hoogste Zweedse divisie. Abraham kwam afgelopen seizoen tot 27 competitieduels, waarvan 23 als basisspeler. De aanvaller maakte drie competitiedoelpunten en gaf vier assists. Abraham debuteerde op 9 oktober 2020 als international van Jong Zweden in de wedstrijd tegen Jong Luxemburg. Hij kwam tot op heden tot drie interlands voor het team. Daarin maakte de aanvaller twee goals. Daarvoor was Abraham jeugdinternational voor Zweden onder-16.

20210201ABRAHAM003

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is ongelooflijk trots dat FC Groningen erin is geslaagd een groot talent als Abraham te binden. “Het is bekend dat we al langere tijd op zoek waren naar een aanvallende versterking, maar hadden tot afgelopen weekend niet gedacht dat Paulos Abraham voor ons haalbaar zou zijn. Dat we daar vlak voor het sluiten van de transfermarkt – met de nodige concurrentie op de loer – alsnog in zijn geslaagd, is heel bijzonder. Paulos is pas 18 jaar, maar staat te boek als één van de grootste Europese talenten in zijn leeftijdscategorie. Als je op zo’n jonge leeftijd al een vol seizoen meedraait op het hoogste voetbalniveau van Zweden met een topclub als AIK, dan zegt dat veel over zijn potentie.”
 
Abraham kan volgens Fledderus op alle aanvallende posities uit de voeten. “Een jongen met specifieke kwaliteiten; snel, een sterke dribbel en een goede individuele actie. Daarnaast is hij een echte teamspeler met een enorme werklust. Paulos is nog zeer jong en maakt voor het eerst de stap naar het buitenland. Hij zal tijd nodig hebben om zich aan te passen aan zijn nieuwe club en een nieuwe leefomgeving. Daarin zullen wij hem optimaal begeleiden, zodat hij alle mogelijkheden krijgt zijn talent verder te ontwikkelen en te groeien bij FC Groningen.”

20210201ABRAHAM010

Laatste nieuws