FC Groningen contracteert Noor Määttä

28 juli 2022

FC Groningen heeft verdediger Isak Määttä gecontracteerd. De 20-jarige Noorse jeugdinternational komt over van Aalesund FK uit Noorwegen en tekent in Euroborg een contract tot medio 2026 met nog een extra optiejaar. De linksbenige Määttä gaat het seizoen 2022/2023 spelen met rugnummer 18.

Isak Määttä is geboren op 19 september 2001, is 1.88 meter groot en jeugdinternational van Noorwegen. De linksbenige verdediger doorliep- de laatste fase van de opleiding van Aalesund FK als aanvaller en debuteerde enkele weken na zijn 18e verjaardag op 9 november 2019 in het eerste elftal. De linkerflankspeler kwam meer dan 50 competitiewedstrijden uit in de hoofdmacht van de club. De Noor maakte daarin vijf goals en gaf drie assists. Määttä kwam als jeugdinternational onder meer uit voor Noorwegen onder-18 en Noorwegen onder-20. 

20220727IsakDybvikMaata011

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is blij met de versterking van de eerste selectie aan de linkerkant. “Isak is een linksbenige back, die over goede fysieke voorwaarden beschikt. Hij is snel en heeft een goed linkerbeen. Gedurende afgelopen seizoen is Isak van een offensieve rol omgeturnd tot linksback. Met zijn verleden als aanvaller kan hij voor veel gevaar zorgen in het laatste deel van het veld.”
 
Fledderus benoemt ook de aandachtpunten die Määttä nog heeft. “Als verdediger zijn er echt wel ontwikkelpunten, maar hij heeft het in Noorwegen bij Aalesund uitstekend gedaan. Niet voor niets stond hij bij verschillende Noorse topclubs nadrukkelijk op de radar. We zijn blij dat Isak voor FC Groningen heeft gekozen en zijn ervan overtuigd dat hij hier een volgende stap kan zetten in zijn loopbaan en verder kan groeien. Met het aantrekken van Isak hebben we de linksbackpositie nu dubbel bezet en kunnen twee jonge talentvolle verdedigers – Isak Määttä en Yahya Kalley – een gezonde concurrentiestrijd met elkaar aangaan.”

20220727IsakDybvikMaata021

Laatste nieuws