FC Groningen contracteert Mike te Wierik

8 maart 2017 / vandaag

FC Groningen kan met ingang van het seizoen 2017/2018 beschikken over Mike te Wierik. De Trots van het Noorden is een driejarig contract overeengekomen met de 24-jarige verdediger uit Hengevelde, die momenteel aan zijn zevende Eredivisie-seizoen bezig is bij Heracles Almelo.

De overgang van Almelo naar Groningen is onder voorbehoud van de medische keuring, die volgende week zal plaatsvinden. Als die uitslag goed is, wordt Te Wierik woensdag 15 maart om 16.00 uur gepresenteerd in het Noordlease Stadion.
 
Ervaren speler
Manager technische zaken Peter Jeltema van FC Groningen geeft een eerste toelichting op het contracteren van Te Wierik. “Mike is een Nederlandse jongen met zo’n 150 Eredivisieduels in de benen. Een ervaren speler dus. Hij is bovendien op twee posities inzetbaar: rechts centraal in de verdediging en als rechtervleugelverdediger. Mike is een betrouwbare verdediger en het is niet voor het eerst dat zijn naam bij ons is gevallen als mogelijke versterking. Zijn komst naar Groningen is in het verleden vaker in scoutingoverleggen benoemd. Nu zijn contract bij Heracles na dit seizoen afloopt – en Mike dus transfervrij is – was dit voor ons het ideale moment om met hem in gesprek te gaan. Wij zijn blij dat we hem hebben weten te overtuigen voor FC Groningen te kiezen. Wij zien in Mike te Wierik een welkome versterking van onze eerste selectie.”
 
Mouwen opstropen
Mike te Wierik zegt in reactie op zijn aanstaande overgang: “FC Groningen en Heracles zijn vergelijkbare clubs als het gaat om normaal doen en de mouwen opstropen. Dat past wel bij mij. Ik vond dit een goed moment om Almelo te verlaten en me als mens en als voetballer in een andere omgeving verder te gaan ontwikkelen. Ik ben er trots op dat FC Groningen belangstelling voor mij toonde. Dat geeft me een goed gevoel. Graag vertel ik volgende week meer over mijn overgang naar Groningen bij mijn perspresentatie, na de medische keuring.”

Jeugdinternational
Naast zijn ruime ervaring in de Eredivisie is Mike te Wierik ook jeugdinternational geweest bij Oranje onder-21 en onder-19.

20160924EOA6638
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws