string(9) "claudebot"

FC Groningen contracteert Michael Jansen.

Vrijdag 01 mei 2009 om 14:19

FC Groningen heeft Michael Jansen vastgelegd voor de komende twee seizoenen. De linksbenige verdediger is afkomstig van Cambuur Leeuwarden en tekende een contract tot medio 2011 met een optie voor nog eens één seizoen. De 24-jarige speler moet nog een medische keuring ondergaan.

Jansen maakte op zijn twaalfde de overstap van de amateurs van SV Nijmegen naar jeugdopleiding van de Vitesse. In december 2002 debuteerde Jansen in de Eredivisie. Tot medio 2005 speelde hij 59 competitieduels en kwam vijfmaal tot scoren. Vervolgens brak een moeilijke periode aan van twee seizoenen waarin Jansen kampte met hartritmestoornissen.

In 2007 overwon Jansen deze medische klachten en werd hij weer fit verklaard. In januari 2008 werd het contract met Vitesse ontbonden en maakte Jansen de overstap naar Feyenoord. Door de Rotterdamse club werd hij een halfjaar verhuurd aan De Graafschap. Voor de club uit Doetinchem speelde hij vijf competitieduels.

Geen transfersom
In de zomer van 2008 maakte hij de overstap naar Cambuur Leeuwarden in de Jupiler League. Bij die club speelde dit seizoen nagenoeg alle duels. Hij scoorde hij twee treffers in 34 ontmoetingen. Cambuur neemt later deze maand deel aan de play-offs. Het contract bij de Friese club loopt af op 30 juni 2009. Hierdoor hoeft FC Groningen geen vergoedingssom voor Jansen te betalen.

Manager technische zaken Henk Veldmate over de nieuwe aanwinst: “Michael is een speler die op twee posities uit de voeten kan. Zowel als linksback als centraal in de verdediging. Het is een jonge speler met veel ervaring. Nu hij zijn fysieke klachten heeft overwonnen, is hij in staat zijn potentie waar te maken. Bij FC Groningen willen we hem graag die kans bieden, omdat we denken aan hem een hele waardevolle speler te hebben.”

Stap hogerop
De verdediger zet met zijn overgang naar de FC een stap vooruit. “Ik heb dit seizoen bijna alles gespeeld en dat was één van mijn doelen. Verder wilde ik met Cambuur graag de play-offs behalen en zelf de stap naar de Eredivisie maken. Met Cambuur hebben we de top-5 gehaald en zijn dus de eerste ronde van de play-offs vrij. Door mijn overgang naar FC Groningen speel ik komend seizoen ook weer op het hoogste niveau.”
Jansen is zeer content met de overstap. “Mijn zaakwaarnemer Karel van Burik heeft daar een grote rol in gespeeld. Na gesprekken met trainer Ron Jans en technisch manager Henk Veldmate zijn we er uitgekomen. FC Groningen is een mooie club met een rustige uitstraling naar buiten toe. Het is een club die stabiel is en de weg naar boven heeft ingezet. Dat sluit prima aan bij mijn eigen ambities.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus