string(9) "claudebot"

FC Groningen contracteert Larsen en Reijnen.

Vrijdag 14 augustus 2015 om 08:03

FC Groningen heeft na het vertrek van Eric Botteghin naar Feyenoord zelf razendsnel toegeslagen op de transfermarkt. De Trots van het Noorden presenteerde vrijdagochtend vroeg binnen 24 uur twee nieuwe aanwinsten tijdens een persontbijt met de media in Euroborg. De bekerwinnaar heeft Kasper Larsen en Etiënne Reijnen gecontracteerd.

Kasper Larsen is een 22-jarige Deense centrale verdediger, die later vandaag nog medisch gekeurd dient te worden. Hij is afkomstig van Odense BK en tekent in Euroborg bij groen medisch licht een contract voor drie seizoenen, met een optie op nog een jaar. Larsen debuteerde in het seizoen 2011/2012 voor de club uit Odense. De 1.90 meter lange verdediger kwam tot en met Denemarken onder-21 uit voor diverse nationale vertegenwoordigende elftallen. In het voorjaar van 2015 was Larsen een periode verhuurd aan Astana in Kazachstan. FC Groningen betaalt voor het nog doorlopende contract van Larsen een afkoopsom aan Odense BK.
FC Groningen neemt tevens Etiënne Reijnen over van SC Cambuur. De 28-jarige verdediger verbindt zich voor drie seizoenen aan de bekerwinnaar. In de nog doorlopende verbintenis van Reijnen in Leeuwarden was een gelimiteerde transfersom opgenomen.
Reijnen begon zijn profcarrière in 2005 bij FC Zwolle en maakte halverwege het seizoen 2010/2011 de overgang naar AZ. Het drieënhalf-jarige contract dat de in Zwolle geboren verdediger in Alkmaar tekende, diende hij uit om in de zomer van 2014 transfervrij over te stappen naar SC Cambuur.
Manager technische zaken Peter Jeltema is in zijn nopjes met de bliksemtransfers. “Met het aantrekken van Kasper Larsen hebben we snel geanticipeerd en gehandeld na het vertrek van Botteghin naar Feyenoord. Larsen is een nog relatief jonge speler, maar al wel met de nodige ervaring in de Deense Superliga. Daarnaast was het belangrijk voldoende lengte en kracht in de ploeg te houden. Larsen heeft zijn opleiding genoten bij Odense BK en is nu toe aan een volgende stap in zijn carrière. Wij zijn blij dat we hem naar Groningen hebben weten te halen.”
FC Groningen haalt Reijnen om verscheidene redenen per direct naar Euroborg, zo laat Jeltema weten. “Etiënne Reijnen is een speler met meer dan 250 officiële wedstrijden in het betaalde voetbal achter zijn naam en dus een ervaren speler, die bovendien het Nederlandse voetbal goed kent.”
Jeltema vult daarop aan: “Binnen de huidige samenstelling van onze eerste selectie vonden wij het belangrijk om na het vertrek van Chery, Kieftenbeld en Botteghin een speler in de leeftijdscategorie 25+ toe te voegen aan de groep. Wij denken bovendien dat Reijnen een toegevoegde waarde binnen onze selectie kan hebben, te meer omdat hij beschikt over leidinggevende capaciteiten. Reijnen is vooral centraal in de verdediging inzetbaar en kan ook in een controlerende rol op het middenveld uit de voeten.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus