string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen contracteert Ivens en Kieftenbeld.

Donderdag 17 juni 2010 om 15:52

FC Groningen heeft centrale verdediger Jonas Ivens en rechtervleugelspeler Maikel Kieftenbeld vastgelegd. De 25-jarige Belg Ivens komt over van KV Mechelen, waar hij aanvoerder was. De 19-jarige Kieftenbeld is afkomstig van Go Ahead Eagles. Beide spelers tekenen in Euroborg een contract voor vier seizoenen.

Jonas Ivens debuteerde in het seizoen 2003/2004 bij de profclub in zijn geboorteplaats Beveren. Daarna speelde de verdediger twee jaar bij Deinze, op het op één na hoogste niveau in België. Ivens promoveerde vervolgens in 2007 met KV Mechelen en met de voormalige Europa Cup II-winnaar kwam hij de afgelopen drie seizoenen uit op het hoogste niveau in België. In totaal speelde Ivens 184 competitiewedstrijden, waarin hij 18 keer scoorde.
Manager technische zaken Henk Veldmate: “Ivens is een sterke centrale verdediger. Op die positie waren wij dringend op zoek naar versterking. Met Ivens hebben we die vacature binnen onze selectie in onze ogen prima weten in te vullen. Voordeel hierbij is dat Ivens Nederlandstalig is en met name in de verdediging is de communicatie van groot belang. De taal vormt hierbij dan ook geen barrière. Gezien zijn leeftijd en ervaring verwachten wij dat Ivens zich snel zal kunnen aanpassen.”
FC Groningen heeft ook Maikel Kieftenbeld weten vast te leggen. Voor deze jonge speler uit Overijssel was belangstelling van een aantal clubs. Op het laatste moment is FC Groningen er echter in geslaagd de handtekening van Kieftenbeld te bemachtigen. Kieftenbeld speelde de afgelopen twee seizoenen 63 wedstrijden voor Go Ahead Eagles in de Jupiler League en daarin scoorde hij drie keer. Kieftenbeld, die op 26 juni 20 jaar wordt, staat te boek als middenvelder, maar bij FC Groningen komt hij ook in aanmerking voor de positie van rechtervleugelverdediger.
Veldmate over Kieftenbeld: “Hij is een jonge jongen met veel potentie. Niet voor niets waren diverse andere clubs uit de Eredivisie in hem geïnteresseerd. Wij zijn dan ook zeer te spreken dat hij voor FC Groningen heeft gekozen. Wij verwachten dat Kieftenbeld zich in Euroborg nog verder kan ontwikkelen en dat hij het niveau van de Eredivisie aankan.”
Met de betrokken clubs is, in tegenstelling tot wat FC Groningen gewend is, overeengekomen dat er geen transfervergoedingen bekend zullen worden gemaakt.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard