string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen contracteert Alexander Sørloth.

Vrijdag 06 november 2015 om 10:16

FC Groningen heeft Alexander Sørloth gecontracteerd. De 19-jarige Noorse spits tekent binnenkort een overeenkomst voor 4,5 jaar in Euroborg. Sørloth sluit per 1 januari 2016 aan bij de selectie van trainer Erwin van de Looi.

Alexander Sørloth (geboren op 5 december 1995 in Trondheim) speelt momenteel voor de Noorse club FK Bodø/Glimt, dat de aanvaller huurt van landskampioen Rosenborg BK. Sørloth doorliep diverse nationale jeugdelftallen van Noorwegen. Bij Noorwegen Onder-18 en Onder-19 werd de 1.94 meter lange aanvaller, naast centrumspits, ook als linksbuiten opgesteld. Bij Noorwegen Onder-21 fungeert Sørloth als centrale aanvalsleider.
Perspresentatie
Het programma van zowel FC Groningen als Sørloth laat het momenteel niet toe op korte termijn een geschikte datum voor een perspresentatie te vinden. Deze presentatie, waarbij beide partijen meer details bekend zullen maken over de overgang van Sørloth naar Groningen, zal op een later tijdstip worden gehouden. FC Groningen zal deze perspresentatie tijdig aankondigen.
Tot dat moment doen club en speler geen nadere mededelingen over de transfer.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’