FC Groningen contracteert aanvaller Florian Krüger

30 augustus 2022

FC Groningen heeft Florian Krüger aan de eerste selectie toegevoegd. De 23-jarige aanvaller tekende in Euroborg een overeenkomst voor vier jaar tot medio 2026, met een optie op nog een seizoen. De Trots van het Noorden neemt de Duitser over van Arminia Bielefeld, uitkomend in de 2. Bundesliga.

20220829FlorianKr├╝ge003

Florian Krüger is geboren in Stassfurt in de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt, waar hij tot zijn twaalfde levensjaar speelde bij de plaatselijke SV 09 Stassfurt. Daarna voetbalde de aanvaller van 2011 tot 2015 bij 1. FC Magdeburg. In de drie jaar daarop vervolgde Krüger zijn opleiding bij Schalke 04 en maakte hij in 2018 de overstap naar Erzgebirge Aue, toentertijd uitkomend in de 2. Bundesliga.

Op het één na hoogste niveau van Duitsland scoorde Krüger 20 keer in 86 duels en was hij ook nog eens goed voor 20 assists. Het leverde de aanvaller een transfer op naar Arminia Bielefeld. Afgelopen seizoen kwam Krüger tot 27 wedstrijden in de 1. Bundesliga, waarin hij één keer scoorde en twee assists gaf. Krüger is voormalig jeugdinternational van Duitsland onder-21.

20220829FlorianKr├╝ge008

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus beschrijft wat voor type speler Krüger is. “Florian is een multifunctionele aanvaller, die als spits kan spelen of om een diepe spits heen en eventueel ook vanaf de zijkanten. Hij is dynamisch, behoorlijk snel en kan goed afwerken. Florian heeft Bundesliga-ervaring op het hoogste niveau en in de 2e Bundesliga een behoorlijk rendement gehaald."

​"Frank Wormuth en ik kennen Florian al heel lang. Ik heb hem zelf al aan het werk gezien bij de jeugd van Schalke 04, waar hij topscorer was. Frank en ik hebben toen met hem gesproken om hem naar Heracles Almelo te halen, maar toen koos Florian voor een vervolg van zijn loopbaan in Duitsland. Hij kwam nu opnieuw op de radar en daarop hebben wij heel snel geschakeld. Het is een kwestie van timing geweest. Wij zijn ontzettend blij dat we hem hebben kunnen overhalen naar FC Groningen te komen. Hij is een welkome aanvallende versterking binnen onze bestaande selectie. Wij wensen Florian de komende jaren heel veel succes bij de club.”

Laatste nieuws