FC Groningen C2 terug in Nederland

18 december 2008

Het C2-jeugdteam van FC Groningen is donderdagochtend teruggekeerd in Nederland. Woensdag speelde de ploeg van trainer Erik Muntendam een oefenduel tegen Aspire onder-15. Na winst in het eerste duel werd het tweede duel verloren.

Woensdag speelde FC Groningen C2 de tweede wedstrijd tegen het Onder-15 team van Aspire. Het eerste duel was gewonnen door de Groningers, de tweede confrontatie bleek al snel van een ander kaliber. Aspire kwam scherp uit de startblokken en na een erg slap optreden van de gasten was het al snel 2-0 voor de gastheren. De eerste tegengoal ontstond uit een gemakkelijk gegeven vrije bal en de tweede uit een goede aanval. Daarna bleef de thuisploeg sterker en dat resulteerde nog voor de rust voor 3-0 (penalty) en 4-0. In tegenstelling tot de eerste wedstrijd bleef FC Groningen ver onder de maat. De beleving ontbrak, het geloof was er niet, er werd niet gevoetbald en al helemaal niet gecoacht. Trainer Erik Muntendam was dan ook niet tevreden in de rust. Na een donderspeech van de sympathieke oefenmeester kreeg de ontmoeting na rust een geheel ander beeld.

Onder toeziend oog van Ronald de Boer, die na rust kwam aanwandelen, kreeg FC Groningen de beste kansen. Erwin Niezemuller kopte in de handen van de keeper, Youri Ploeger schoot te slap in en Thomas van Marle gaf tot twee keer toe de verkeerde richting mee aan zijn inzet. Aspire kwam er mondjesmaat uit en de wedstrijd kende werkelijk twee gezichten. De eerste was voor de thuisploeg, de tweede voor FC Groningen. Helaas scoorden de gasten niet en bleef het 0-4.

Na afloop ging de ploeg op de foto met Ronald de Boer en werd nog even nagekletst met alle Nederlanders langs het veld. Ronald de Boer, Marcel van Buuren (met vrouw en kind), Jan Jaap Schmaal, Lucia Ilie (de Roemeen voelt zich ook Nederlander), de vaders van Hans de Wals en Tolgohan Cicek, Peter Meindertsma, ze waren allemaal aanwezig.

Het waren de laatste wapenfeiten op het riante trainingscomplex van Aspire. Na het diner  ging de groep de tas inpakken en zich opmaken voor de terugreis naar Nederland. Om 20.00 uur stond het busje voor de accommodatie en toen iedereen op de foto was gekomen met de ‘makkers’ uit Senegal, kon de reis beginnen. Een reis met vertraging, het team was (na lang wachten) het vertrekgebouw nog niet binnen of het werd al geconfronteerd met de melding ‘delayed’ In plaats van 00.01 uur vertrok het vliegtuig pas om 01.45 uur. Wachten, wachten, wachten. Dat wachten niet altijd vervelend hoeft te zijn bleek maar weer toen de Groningse jongens andermaal geconfronteerd werden met… de ploeg uit Senegal (‘Thioped’).

Om 01.45 uur vertrok het vliegtuig voor de terugreis, en na een tussenstop in Dammam (Saudi Arabië) verliep de vlucht – op ruim een uur hevige turbulentie na – vrij voorspoedig. Om 07.45 uur zat FC Groningen C2 in de FC Groningen-spelersbus om van Schiphol naar Groningen gebracht te worden. Om 10.00 uur konden de ouders hun kinderen weer verwelkomen op Corpus den Hoorn.

Een prachtig voetbalavontuur is ten einde, wat blijft zijn prachtige herinneringen. Herinneringen aan de prachtige accommodatie van Aspire, de goede ontvangst van de Nederlandse trainers in Doha. Herinneringen aan de goede sfeer in de groep, de zogenaamde ‘snackbags’, de wedstrijd in het Khalifa-stadion. Maar ook aan de jongens uit Senegal of de inheemse bevolking met de gewaden en de hoofddoeken. Natuurlijk mogen ook de woestijnverkenning en de prachtige kamers niet vergeten worden. Namens de begeleiding en spelers van C2 een groot compliment aan de organisatie van Aspire in Doha, Qatar!

Laatste nieuws