FC Groningen C2 simpel langs ACV C1.

Dinsdag 26 november 2013 om 17:42

De onder-14 ploeg van FC Groningen is in het bekertoernooi doorgedrongen tot de 3de ronde van de knockoutfase.

FC GRONINGEN C2 4-0 ACV C1
1-0 Orkun  Kokcu (39.), 2-0 Mark Jagt (41.), 3-0 Boy Spijkerman (48.), 4-0 Mark Ploeger (54.)
opstelling FCG C2 Mats Roorda, Ken Raghoebar, Giovanni Zwikstra, Mark Versteegen (36.Mark te Velde), Tapmahoe Sopacua, Mees Gootjes (36.Mark Ploeger), Mark Jagt, Ashraf Hezam, Lion Kalentjev (36.Jearl Margaritha), Orkun Kokcu, Boy Spijkerman.
De thuisploeg heerste vanaf het begin maar wonderlijk genoeg vielen de doelpunten pas in de tweede helft. Voor rust waren er al genoeg kansen en mogelijkheden om de score te openen. Zo troffen pogingen van Mark Jagt en tweemaal Orkun Kokcu net geen doel. Daarnaast stond ook de Drentse doelman meerdere malen in de weg. Hij keerde inzetten van Lion Kalentjev en Boy Spijkerman.
Vlak voor het verstrijken van de eerste helft werd de druk op de defensie opgevoerd. In die fase werd ook de mooiste aanval gecreeerd. Lion Kalentjev stapte over waarna Mark Jagt geheel vrijstaand de openingstreffer op zijn schoen had. Ook ditmaal redde de doelman van ACV. In de slotminuten zat het niet mee voor de ploeg van Gerard Wiekens. Schoten van Orkun Kokcu en Lion Kalentjev raakten de lat.
Het tweede bedrijf verliep volledig naar wens voor de groenwitte formatie. In de 39ste minuut was er eindelijk reden tot juichen. Orkun Kokcu schoot ineens binnen na een prima voorzet van Jearl Margaritha. Twee minuten later werd de voorsprong verdubbeld. Mark Jagt schoot van dichtbij hard en hoog raak. Jagt raakte daarna nog de paal terwijl een kopbal van Margaritha kracht miste. Op een prima pass van wederom Jagt kon Boy Spijkerman de 3-0 laten aantekenen.
Twee spelers van FC Groningen D1 waren vandaag in de onder-14 ploeg te bewonderen. Giovanni Zwikstra speelde de volledige zeventig minuten in de defensie terwijl Mark Ploeger na rust de aanval versterkte. Ploeger bekroonde zijn invalbeurt met een gave treffer. Vlak voor tijd werd de ploeg uit Assen voor het eerst echt dreigend. De paal voorkwam een doelpunt. Zaterdag gaat FC Groningen C2 voor de punten op bezoek bij SC Cambuur C2 in Leeuwarden.