FC Groningen C2 pakt punt tegen Ajax; D2 nieuwe koploper.

Vrijdag 09 oktober 2009 om 12:40

Voor de derde opeenvolgende week is een jeugdteam van RVO FC Groningen ongeslagen gebleven tegen Ajax. C2 speelde 2-2 gelijk tegen de koploper. D2 veroverde op Kardinge de koppositie terwijl D1 en C1 eenvoudig wonnen. Een gelijkspel was er voor B1 bij ADO Den Haag.

RVO FC GRONINGEN D1 8-1 FLEVO BOYS D1
——————————————————————————–
De tweedejaars D-pupillen hadden op Corpus den Hoorn geen enkele moeite met hekkensluiter Flevo Boys. Na een 4-0 ruststand werd het uiteindelijk 8-1. Juhnino Bacuna nam de helft van de Groningse productie voor zijn rekening. Toch was het Gerald Postma die in de 8ste minuut de score opende voor de ploeg van trainer Hugo. Rond de 20ste minuut maakte Juhnino zijn eerste twee doelpunten. In de slotminuut bepaalde hij de ruststand op 4-0. Derhalve een glaszuivere hattrick van Bacuna. Na rust maakte Sjoert Giezen al snel treffer nummer vijf alvorens de gasten uit Emmeloord, in een periode waarin de FC wat minder speelde, iets terug konden doen. In de laatste zeven minuten maakten achtereenvolgens Juhnino Bacuna (met een schot van grote afstand), Emiel Pastoor en Stan Haanstra het achttal treffers vol.
GVAV RAPIDITAS D1 2-3 RVO FC GRONINGEN D2
————————————————————————————-
In de topwedstrijd van de Tweede Divisie C verliet RVO FC Groningen D2 sportpark Kardinge met drie punten op zak. Vooraf had de ploeg van trainer Peter Hoekstra evenveel punten als stadgenoot GVAV Rapiditas. In de 20ste minuut schoot Dennis Molema de eerstejaars D-pupillen van de RVO op voorsprong middels een benutte strafschop. Vijf minuten later was het echter alweer, en ook dankzij een elfmeter, gelijk. Vlak na rust nam de thuisploeg een 2-1 voorsprong maar de FC kwam ijzersterk terug. Jannik Schoon maakte in de 43ste minuut de aansluitingstreffer en in de slotminuut schoot de Duitser de D2 van RVO FC Groningen naar een 3-2 overwinning. Een mooie revanche derhalve van de mannen van Peter Hoekstra die in het begin van dit seizoen de bekerconfrontatie tegen GVAV nog kansloos met 0-4 hadden verloren.
RVO FC GRONINGEN C2 2-2 AJAX C2
Na een puntendeling op Corpus den Hoorn blijven de eerstejaars C-junioren van RVO FC Groningen in het spoor van koploper Ajax. De thuisploeg speelde in de eerste vijftig minuten een prima wedstrijd maar vergat de koploper uit Amsterdam op een grote achterstand te zetten. Daardoor werd er met slechts 2-0 gerust. Na een afgeslagen corner schoot Jim de Leeuw de ploeg van trainer Erik Muntendam naar een 1-0 voorsprong. In de tweede periode werd het 2-0 nadat een prachtig schot van Richairo Zivkovic van dertig meter afstand over en via de doelman in het doel verdween. In die periode had de FC nog een aantal grote kansen op meer terwijl Ajax er eigenlijk niet aan te pas kwam. Na de rust, en met nog 25 minuten te gaan, veranderde dat echter. Beide ploegen kwamen met wat nieuwe spelers in het veld en Ajax was in het laatste gedeelte de sterkere ploeg. Een kwartier voor tijd viel op knullig wijze de 2-1 en in de 66ste minuut was de gelijkmaker een feit. Tussen die twee treffers in werd de Ajax-goalie nog een keer gered door de lat. Met het gelijkspel blijven zowel RVO FC Groningen C2 als Ajax C2 ongeslagen in deze najaarscompetitie.
HOUTEN C1 0-3 RVO FC GRONINGEN C1
Tegen laagvlieger Houten behaalde de ploeg van trainer Grafton Holband een eenvoudige zege. Na een pass van Tolgahan Cicek zette Firosan Ademi de tweedejaars C-junioren in de 11de minuut op een 1-0 voorsprong. Een kwartier later was het opnieuw Firosan, ditmaal na een lange bal van Erwin Niezemuller, die de voorsprong verdubbelde. Pas in de 67ste minuut werd de eindstand van 0-3 bereikt. Uit een voorzet van Davidson Spriensma maakte Ramon Moreno zijn eerste competitietreffer van het seizoen. Voor RVO FC Groningen C1 was het alweer de vier opeenvolgende zege. Doelman Willem Bouwkamp maakte in dit duel zijn debuut.
ADO DEN HAAG B1 1-1 RVO FC GRONINGEN B1
De B-junioren van de RVO FC Groningen konden in de top van de eredivisie goede zaken doen maar de ploeg van trainer Peter Moltmaker kwam bij de puntloze hekkensluiter ADO Den Haag niet verder dan een gelijkspel. In een harde wedstrijd kwam de FC voor rust op achterstand. Pas laat in de tweede helft, in de 65ste minuut, kon Ifeayi Gorissen met zijn derde treffer van het seizoen, de gelijkmaker aantekenen. In de gehele wedstrijd had FC Groningen B1 wel een licht overwicht maar doelrijpe kansen werden nauwelijks gecreeerd.
Doelpunten uit de wedstrijden van D1 en C2, waaronder de prachtige afstandsschoten van Juhnino Bacuna en Richairo Zivkovic, zijn nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd. (http://www.youtube.com/fcjeugd)